Zasady publikowania
komentarzy znajdziecie
Państwo pod tym adresem.

Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!

 

Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!

Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
 

Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
 

Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.

Traqueria Mexicana ****

(4)
Adres: Warszawa, Zgoda 5
  • 2006-02-12 06:07 | Cezariusz I

    CEVICHE de salmon

    Ceviche jest daniem kuchni peruwianskiej, nie meksykanskiej.
  • 2006-04-18 19:29 | Mariusz (Meksyk)

    Ceviche

    O ile mi wiadomo, ceviche jest daniem charakterystycznym dla co najmniej dla kilku krajow hiszpanskojezycznych, nie tylko dla Meksyku i Peru.""Pozdrawiam
  • 2010-06-08 02:11 | Karo

    Re:Traqueria Mexicana ****

    Wlasciwie wszystkie wymienione potrawy sa raczej wariacjami na temat kuchni meksykanskiej. Prawdziwej kuchni meksykanskiej nie da sie skosztowac nigdzie poza krajem, skladniki sa w wiekszosci sa typowe i niedostepne zagranica.
    Ceviche w Meksyku sie jada, owszem, ale raczej nie z lososia, tylko z krewetek. I raczej nie jest reperzentatywny dla lokalnej kuchni. A jedyne co tortille maja wspolnego z nalesnikami, to to, ze sa okragle i plaskie. Prawdziwe tortille sa nie do zrobienia poza Meksykiem, gdyz sa robione ze specjalnej maki produkowanej z dojrzalej kukurydzy i odpowiednio gotowane z dodatkiem wapnia. Dopiero po ugotowaniu, namoczeniu i umyciu kukurydze sie mieli, a otrzymana w ten sposob make uzywa do przygotowania tortilli, sopes, tlacoyos, tamales, huaraches, gorditas, tlayudas itd.
    Polecam wycieczke do Meksyku, zwlaszcza smakoszom.
  • 2011-07-25 13:34 | dunja

    Re:Traqueria Mexicana ****

    Jeszcze parę miesięcy bym się zgodziła z opinią. Ale byłam w zeszłym tygodniu i i się bardzo rozczarowałam. Kelner nie podał żadnej drobnej przekąski na okres oczekiwania na danie główne. Zresztą miałam wrażenie, że tylko mu przeszkadzaliśmy. Nie umiał polecić żadnego dania na ostro. Nie udało mi się poprosić, by łagodniejsze danie przygotować na ostrzej co wcześniej było możliwe. Zaproponowane w końcu danie jako pikantne - okazało się łagodne jak baranek.
    Jestem mocno rozczarowana bo po poprzednich wizytach w tej restauracji byłam zachwycona.