Zasady publikowania
komentarzy znajdziecie
Państwo pod tym adresem.

Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!

 

Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!

Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
 

Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
 

Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.

Nowy Shanghai ****

(3)
Adres: Warszawa, ul. Sobieskiego 18
  • 2006-04-27 15:18 | FRANIO

    NOWY SHANGAI, SER I TOFU.

    "LADNIE PISZECIE I MOZE WY, A NIC INNEGO, NAMOWICIE MNIE DO PRZYJAZDU DO POLSKI, ZEBY SIE OBEZREC !"""TOFU", BARANKI WY MOJE, TO NIE JEST SER ! TOFU ROBIA PRZY PRODUKCJI SOSOW SOJOWYCH W BECZKACH. TOFU JEST Z SOI. FAZAMI ODLEWAJA KLAROWNY SOS SOJOWY I WRESZCIE NA DNIE ZOSTAJE GESTY OSAD (ANALOGIA; GRECKIE UZO). TEN OSAD FILTRUJA, DOPRAWIAJA, SUSZA I PAKUJA W PAKIECIKI, JAK GRECKA FETA. TOFU NIE MA SMAKU. SA, ROBIONE POD RYNEK, ODMIANY MNIEJ LUB BARDZIEJ OSTRE, ALE BEZ SMAKU. TOFU NATYCHMIAST PRZYSWAJA SMAK POTRAWY, DO KTOREJ JE WLOZA. MA BARDZO DUZO PROTEINY, ZERO TLUSZCZU I KALORII. KOLOR - OD BIALEGO, PRZEZ BEZE, DO CIEMNO BRAZOWEGO. ZAJRZYJCIE DO SKLEPU Z ORIENTALNA ZYWNOSCIA I ZOBACZYCIE. W AZJI, ZWLASZCZA W JAPONII, DODAJA TOFU DO WSZYSTKIEGO, POZA HERBATA, BO JEST BARDZO TANIE, BARDZO ODZYWCZE I NIE MA TLUSZCZU. "
  • 2006-04-27 15:50 | FRANIO

    SHANGHAI W WARSZAWIE

    "MOZNA JESZCE DODAC, ZE PROWADZIL TEN STARY SHANGHAI PAN MAO OZENIONY Z POLKA Z SYBERII I OJCIEC PANA WLADYSLAWA MAO ABSOLWETNA ELEKTRONIKI W WARSZAWIE. DOPOKI INNY MAO NIE ZROBIL REWOLUCJI I SZLY DOSTAWY PRODUKTOW PAN MAO GOTOWAL WYSMIENICIE. TO JUZ KILKADZIESIAT LAT A DO DZIS PAMIETAM JEGO "SCHAB ROZMAITOSCI", ROSOLEK "CONSOME" I KACZKE PO SECZUANSKU. KAZDE DANKO, KAZDY SOSIK,BYL ROBIONY OD PODSTAWY, KIEDY GOSC CZEKAL, PODAWANE NA GORACEJ PATELENCE, SWIEZUTKIE. "JESLI ODNAJDZIECIE JEGO SYNA, PANA WLADYSLAWA MAO, OPOWIE WAM DUZO O TYM ORYGINALNYM SHANGHAIU.
  • 2008-01-09 11:04 | Sak21

    Nowszy Nowy Shanghai

    Byłem parę dni temu w tej restauracji i jestem pozytywnie zaskoczony! Chodzę po różnych knajpach japońskich ale Nowy shanghaj bije na głowę cenowo każdą inną! Sushi jest tu tak samo smaczne i ładnie przygotowane jak w pozostałych a kosztuje o wiel mniej. Dania główne - chińskie są rewelacyjne. Za kwotę 20 -30 zł w pełni najadają się 2 osoby naprawdę pysznymi smakołykami jak np. żeberka w cieśnie na chrupko z chipsami i sosem do maczania! Polecam każdemu kto maży o prawdziwej chińskiej lub japońskiej uczcie!!!