Zasady publikowania
komentarzy znajdziecie
Państwo pod tym adresem.

Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!

 

Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!

Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
 

Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
 

Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.

Piwko z szafki

(5)
W Polsce rozrasta się grupa domowych piwowarów. Gdy jeden z koncernów browarniczych w swej reklamie ośmieszył ich produkty określeniem „prawie jak piwo”, zainicjowali ogólnopolski protest.
  • 2007-04-09 03:03 | mcek

    świetny artykuł!

    Nawet nie ma błędów merytorycznych, choć ciemne piwo smakujące jak pale ale jest trochę mało wiarygodne (pale ale, jak sama nazwa wskazuje, jest piwem o jasnym kolorze). Ja sam zacząłem warzyć w Szkocji po tym, jak spróbowałem miejscowych ale - boskość! :)
  • 2007-04-10 18:59 | Pigwa

    bardzo potrzebny artykul

    Koncerny browarnicze powinny sie tylko wstydzic.Mieszkam w USA i pijalem w zyciu piwa z wszystkich (niemal) krajow swiata. Jedne sa lepsze, drugie gorsze, niektore wysmienite a sa tez generalnie nie do strawienia. Im wiekszy koncern, tym gorsze piwo. Sam tez warze piwo i znam wielu domowych piwowarow i stwierdzam, ze piwa komercyjne nie umywaja sie do domowych. Nie wazne jest w jakich warunkach robimy piwo ( nie kazdego stac na wlasny browar), jest ono zawsze ( z malymi wyjatkami) lepsze od Budweiser'a, czy Coors'a.Osmieszajac domowych piwowarow, koncerny osmieszaja siebie.
    Pigwa
  • 2007-04-11 07:36 | madar50

    Piwko z szafki

    Fajny artykuł, ale czy aby na pewno chmiel aromatyczny daje się na początku warzenia?
  • 2007-04-12 10:39 | Maciek

    dwie uwagi

    1.Też mi się wydaje, a raczej jestem pewny,że najpierw daje się chmiel goryczkowy, a potem aromatyczny(nie aromatyzowany)
    2.Warzę co prawda z ekstaktów, ale wydaje mi się, że koszt jednego piwa jest zawyżony.Mnie wychodzi ok. 2 zł.
  • 2007-04-13 13:54 | superpiwowar

    prowokacja

    Panowie, wykończmy ten noncern. Ogłaszam ogólnopolska akcje protestacyjną. Piwowarzy, łychy w dłoń!!!!!