Wyszukaj na forum
Forum
Bezsilność woli
(2)
Jak się zabrać do tego, co nieuniknione bez popijania kawki, surfowania po Internecie i innych odwlekaczy?
-
ide projektowac swoje miejsce pracy
Fajny artykul(choc pani od polskiego nie pozwalala uzywac slowa"fajny", nie znajduje nic innego). Choc wpis moze zprzecza temu co napisze ale zaraz zmobilizowalam sie do pewnych trzech zadan na dzis i wlasnie koncze serfowanie. pomocnik wrzucilam sobie do "ulubionych" (czy jak to sie po polsku teraz nazywa?)i bede zaczynac serfowanie od przeczytania paru artykulow z tej sekcji, wizualizowania siebie w akcji i w koncu robienia tego wszystkiego czego dotad nie udalo sie zrealizowac.Mysle, ze energia jaka sie we mnie uwolnila po przeczytaniu tego artykulu starczy na dlugo:)BBBBAAArdzo DZIEKUJE AUTOROM i prosze o wiecej. -
Re: Bezsilność woli
"wbrew potocznym przekonaniom samo wyobrażanie sobie celu działania nie wpływa na siłę woli, wytrwałości sprzyja raczej wyobrażanie sobie drogi dochodzenia do celu" - to mnie zaskoczyło, faktycznie, zawsze w celach zmotywowania siebie usiłowałam sobie wyobrazić finał działania i rzeczywiście to mało jest skuteczne