Wyszukaj na forum
Forum
Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!
Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!
Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.
Propaganda zamiast PR
(7)-
A gdzie ta ofensywa październikowa?
Coś mi umknęło, czy jej jeszcze nie było? Aaaa, ..... pewnie prezydent powiedział, że zawetuje i nawet nie zaczęli. Może "publicysty" z Polityki na czele z Jaśnie Panującą Janiną i Wszechwiedzącym Jackiem Moralistą Żakowskim coś napiszą na ten temat? -
Media
Wydaje mi się, że w mediach rządowych dyrektorują Urbański, Czabański i Targalski
po co więc zadawać pytanie o:
"bardzo słabe kampanie rządu w kwestii najważniejszych dla niego projektów."? -
Tu jest setka:
http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/ustawyall?OpenAgent&6&27
A z tego setka jeszcze wpadnie:
http://orka.sejm.gov.pl/projustall6.htm
Jeżeli zamiast dyskutować w ciemno się wetuje, gra się na najniższych uczuciach ludzi "leczyć się będą tylko bogacze", "liberałowie sprzedadzą szpitale"
to potem brakuje wiedzy o wprowadzanych zmianach
Proponuję Ci abyś odnosił się do treści ustaw a nie "łykał" proste schematy które podsuwa Ci Kurski -
Re: Propaganda zamiast PR
Jestem zazenowany poziomem jezyka w polskich gazetach. Uzywanie obcych slow typu sponsoring czy public relations jest nie tylko malo estetyczne ale rowniez wystawia zle swiadectwo autorowi arykulu i edytorowi elektronicznej wersji Polityki. Mania zasmiecania jezyka slowami angielskimi jest po prostu smieszna i pretensjonalna. Istnieje wiele odpowiednikow w/w sow w jezyku polskim. Wystarczy zajrzec do slownika jezyka polskiego. Jestem czytelnikiem Polityki od okolo 40 lat i z przykroscia musze stwierdzic, ze w sensie jezykowym, poziom pisma pogarsza sie z roku na rok. .
Z powazaniem
Ludwik Sukowski -
No i jeszcze kilka setek w przechowalni marszałka, ale o tamtych się nie wspomina bo są innego autorstwa. Skuteczność w polityce zależy od umiejętności osiągania kompromisów (no chyba, że dysponuje się bezwzględną większością), a tej PO brakuje.
-
Ok, i na tyle uchwalonych ustaw ile było wet Kaczyńskiego? Chyba trzy - ale mogę się mylić. A po roku gdzie są ustawy ot chociażby znoszące podatek Belki? Pamiętam wypowiedz Chlebowskiego " tak, tak zniesiemy, zniesiemy" - i po roku wielkie NIC! A to PiS wprowadził 18% PIT + podwyższenie progu podatkowego.
I to gadanie, że prywatny szpital będzie lepszy. Nie czaje dlaczego dyrektor szpitala państowego nie może zostać obciążony odpowiedzialnością za stan placówki. Po drugie jak coś kosztuje "10 zł" a NFZ płaci "7 zł" za usługę to gdzie tu logika? Po trzecie - teraz prywatne placówki nie mają tylu "chorych" i ich jakość leczenia jest lepsza. Ale już w Krakowie prywatne przychodnie mają już teraz problemy, bo mają sporą liczbę "klientów" i nie jest to już tak super. Reforma tak, ale poziom finansowania służby zdrowia w tym kraju jest śmieszny na tle UE. Dać lekarzom po 10 000 zł na łapę, ale bez prawa prowadzenia prywatnej praktyki. To jest niezła patologia - idziesz prywatnie do ordynatora, płacisz po 200 zł za wizytę, a na drugi dzień do szpitala i lecimy z badaniami za parę tysiaków za Twoje i moje pieniądze. Albo szpital albo swoje. No ale na to pewnie Bukiel i jemu podobni nie pójdą.
Głosowałem na PO, ale:
po pierwsze - ich skuteczność w rządzeniu jest śmiechu warta,
a po drugie co jak dla mnie najważniejsze - pozwolili dorwać się do koryta PSL-owi. Niestety mam styczność z administracją samorządową PSL-owską jako pracownik firmy piszącej "wnioski unijne" i tak jak komuchy z PSL potrafią się ustawić to żadna partia im nie dorówna. A Tusk im na to pozwala i toleruje. Mam gdzieś w sumie "wielką politykę" - dla mnie ważne jest to, abym miał równe szanse w przetargu, lub w konkursie o pracę w urzędzie. A po roku PSL-u przy korycie cofnęliśmy się o pare lat do tyłu pod tym względem. I po roku już nie cieszy mnie uśmiech Tuska, bo jak wiem że nie mam szans w przetargu z PSL-owcem to zaczynam tęsknić za PiS-em. I nie twierdzę że PiS+ Samoobrona+ LPR byli święci - wcale nie, ale to co robi PSL to jest ich tradycyjne, od lat chyba 50 (ZSL) komusze, pasożytnicze zachowanie.
I nie łykam schematów Kurskiego, po prostu ma dosyć lania wody PO. -
Jestem studentką Uniwersytetu Wrocławskiego, na specjalności Public Relations. Bardzo Pana proszę o wskazanie bardziej estetycznego i mniej pretensjonalnego (czy jak Pan sugeruje, śmiesznego) odpowiednika tej nazwy.
Z wyrazami szacunku,
Czytelniczka