Miron nadaje z mrówkowca

(5)
Miron nadaje z mrówkowca
  • 2009-07-25 15:14 | Adalbert

Re: Co by Miron nadawał z obecnego Chamowa ?

Po pamiętnikach z Powstania nie ma pamiętników z epoki totalnego ogłupiania . "Inteligenci" zaprzęgnięci do cywilzacyjnego karawanu głoszą płatne kłamstwa, zamieniane na gadżety. Agencje Ochroniarskie egzekwują Prawo pod okiem ignoranta sprawiedliwości wezwanego po 15 latach dobrowolnej i szemranej emigracji. Pośrednicy w wyprzedaży Polski rozdają między sobą ordery Polonia Restituta. To jest dopiero zalew Chamowa , ale nie ma Mirona.
  • 2009-07-27 19:47 | jerry1

"Pośrednicy w wyprzedaży Polski rozdają między sobą ordery Polonia Restituta."

Ordery nadaje zas prezydent Rz.P. - czlowieczek mizerny, nieobiektywny i nieudolny... z pewnoscia niewlasciwy czlowiek na niewlasciwym miejscu ale... posadzanie go o uczestnictwo w "wyprzedazy Polski" to chyba zbyt wiele panie "Adalbercie"!
  • 2009-07-27 23:49 | Adalbert

@jerry1
    Prezydentów RP było kilku ...
  • 2009-07-27 20:12 | wendy44

Białoszewski nie interesował się "wyprzedażą Polski", ani innymi podobnymi tematami..
    Jego żywiołem była codzienność. Pisał wiersze o swojej podłodze w mieszkaniu, cytował
    dialogi zasłyszane na klatce schodowej. Gdyby dotyczyły one polityki, to, żyjąc w dzisiejszych czasach, też by je przytoczył, ale sam nie był człowiekiem polityki.
  • 2009-09-10 01:23 | luka

Re: Miron nadaje z mrówkowca

Miron był niesamowitym człowiekiem, który potrafił dostrzec to czego przeciętny człowiek nigdy nie dostrzeże. Chamowo jest dziennikiem niezwykłym, który bardzo mnie ujął prostotą i stylem. Jest to prawdziwy, niezabarwiony opis życia starego literata. Niezrozumiałe jest dla mnie dlaczego wiele osób jest negatywnie nastawionych do tego stylu dziennika......przecież jest to prawdziwy obraz życia, idealny przykład dziennika. Niestety wytłumaczenie znajduje w tym, iż nasi rodacy mają bardzo niską wiedzę na temat literatury i są nieoczytani dlatego wolą poświęcić czas na lekturę super expressu niż prawdziwego dzieła literatury współczesnej. Może niektórzy boją się prawdziwej szarości świata?!