wpis został usunięty

Zwana niegdyś 'lwicą lewicy' Aleksandra Jakubowska po raz pierwszy od kilku lat zgodziła się na rozmowę.
  • 2009-08-12 10:44 | sceptyk

Re: Słowa już nie ranią

ni e wracając do niedżwiedziego przysłowia nic dodać nic ująć.W polityce zawsze tak było i tak będzie,że niektórych przeznacza się na pożarcie.P.Jakubowska jakikolwiek jest mój pogląd na całą działalność jej i jej byłej partii wykazała dobry poziom w udzielonym wywiadzie. P. Aleksandro tak trzymać."Psy szczekają karawana idzie dalej....." Pozdrawiam życzę powodzenia
  • 2009-08-12 12:25 | Dalarna

Inteligentny człowiek rozpozna na kilometr Wartościowego Człowieka nawet jego nie znajac osobiście.Pani Aleksando proszę pisać . W tej przestrzeni liczy się talent na którym na szczęście nie znają sie mali ludzie.
  • 2009-08-12 22:28 | Collonna

Nie wyobrazam sobie, aby slowa mogly kiedykolwiek Ole zranic.Takiego slownika jeszcze nie wymyslono.
    Dlaczego nie wykorzystala talent, osobowosc i mozliwosci ktore miala dla socjaldemokra-
    tycznych reform? Ona moze byla lwica, ale nie lewicy, tylko tych wiecznych warsiawskich gierek i intryg.
    No a potem Opole- male, sympatyczne miasteczko z uczciwymi ludzmi.Ola potraktowala je jako "stoliczku nakryj sie", ale oni tych warsiawskich trickow nie polubili.
    I jeszcze jedno- nie tylko pani Jakubowska ma niepelnosprawne dziecko.To branie
    na litosc i manipulowanie w kazdym wywiadzie idzie mi juz na nerwy.
    To juz lepiej te pozy- tutaj Ola nie ma sie czego wstydzic.
  • 2009-08-13 01:05 | slazak 22

Kobieta po takich przejsciach i oskarzeniach w sferze finansowej powinna na pytania o zrodlo swego utrzymania odpowiedziec bez zajakniecia, jesli chce byc traktowana powaznie. Tak przynajmniej jest w krajach starej Unii Europejskiej i kilku innych jeszcze - cywilizowanego swiata...
  • 2009-08-12 11:00 | marialr

Re: Takie wspominki: jak zachowali się wobec mnie inni..., co by było gdyby... - to jest życie na jałowym biegu.

Pięknie Pani Aleksandro, co Panią nie zabiło to Panią wzmocniło. Jest Pani mądrą, odważną kobietą - wojowniczką. Przeszła Pani przez takie doświadczenie, zdobyła Pani taką wiedzę, nowe umiejętności. Rozpoznała Pani plewy wśród wielu swoich znajomych i odrzuciła je Pani!! Po zakończeniu spraw sądowych życzę Pani sił do dalszego działania. Musi Pani walczyć o siebie, swój wizerunek - nikt tego za Panią nie zrobi. O Pani działaniach nie może decydować np Rokita który z wielką przyjemnością Panią niszczył (słuchając Nelly , gwiazdę TVN można rozumieć dlaczego tak postępował) i rokitopodobni. Piękne słowa -" to jest życie na jałowym biegu" a ja do nich dodam - niech Pani nie zyje na luzie. Zdrowia , powodzenia i do przodu. Marialr
  • 2009-08-12 11:25 | MW

Nie mnie wyrokować o winie czy niewinności A. Jakubowskiej, ale patrząc z perspektywy na wydarzenia od tzw. afery Rywina, to zamiast uporządkowania pewnych spraw, mamy dalszy ciąg podejrzeń, szukania układów, braku kompetencji i dopiero państwo kolesiów, nie mówiąc o TV. Jakby nie patrzeć na czasy rządów lewicy, to byla kompetencja, jakaś przyzwoitość i próby naprawy państwa. Dziś i to przede wszystkim z powodu PiS-u mamy walkę o władzę i sprawowanie władzy dla samej władzy. PO nic poza stylem nie zmieniło. Prawicowe rządy potwierdzają, że zamiast zmieniać kraj wolą walkę ze sobą. A lewica tak się wystraszyła tej rzekomej afery Rywina,że do tej pory nie może się pozbierać. Myślę, że wystraszeni, popełnili błąd prawicy walcząc ze sobą o miano lepszego lewicowca. Chyba dosyć długo przyjdzie nam czekać na wykształtowanie się odpowiedniego poziomu klasy politycznej.
  • 2009-08-12 14:02 | dr Kleks

" ... patrząc z perspektywy na wydarzenia od tzw.
    afery Rywina, to zamiast uporządkowania pewnych spraw, mamy dalszy ciąg podejrzeń, szukania układów ...".
    Czyli istnienie układów nie jest złe tylko jego szukanie?
    ..........
    "Jakby nie patrzeć na czasy rządów lewicy, to była
    kompetencja, jakaś przyzwoitość i próby naprawy państwa".
    ???
    A wszystko to w żartach lub we śnie. Na jawie są procesy.
  • 2009-08-12 12:02 | Overijse

Ciekawe jaki PRowiec doradzil jej, aby zrobic tego typu zdjecia. Mysle, ze dlugofalowo te zdjecia bardziej jej zaszkodza niz wywiad.
  • 2009-08-12 12:09 | dr Kleks

Słowa już nie ranią

Z czego pani żyje?
    (..) Pozwoli pani, że to pytanie pozostawię bez odpowiedzi.
    --
    Według mnie Pani Jakubowska żyje z oszczędności.
  • 2009-08-12 20:29 | orla

Zyczę zdrowia i dużo siły, pozdrawiam
  • 2009-08-12 23:38 | siostra Tereska

bardzo serdecznie pozdrawiam
  • 2009-08-13 00:46 | Bartek

Powodzenia Pani Aleksandro :) Ja tam nigdy nie zwatpilem, ze jest pani niewinna a cala sprawe nakrecili towarzysze z prawicy i usluzne im media :)

Pozdrowienia i wszystkiego najlepszego!
  • 2009-08-13 02:53 | Romano

Re: Komfort cierpienia i przeżywania to dopiero luksus

Bez przesady , jak książka okaże się metodą zarabiania pieniędzy, to można sobie ją już darować. Miliony ludzi poranionych przez transformację w wykonaniu tej "lewicy", którą ta pani reprezentuje, nie ma nawet najmniejszych możliwosci by się podzielić własnym cierpieniem. Nie jest z tą panią tak źle . Nie wierzę tej "lewicy" z czasów Kwaśniewskiego.
  • 2009-08-13 10:53 | Wojsław

Pozdrawiam, Pani Aleksandro!

Kiedy czytam o tym, co się dzieje z ludźmi skazywanymi przy pomocy "opinii publicznej" - czego kulminacja była śmierć Barbara Blidy i kiedy czytam o bezkarności sprawców, mam wrażenie, że polski system prawny, ściślej: policja, służby specjalne - a przede wszystkim prokuratura - to zorganizowane grupa przestępcza, inaczej: Grupa Trzymająca Prawo.
    Czytam też , że niezdolny autor i do bólu banalny umysł - wymienionby przez Pania Rokita - zarabia jako felietonista więcej niz premier państwa, co jest swoistą nagrodą za wyczyny polityczne człowieka.
    Czy ktoś to kiedys naprawi?
    Z wyrazami sympatii
  • 2009-08-15 00:59 | Frank_44

Tzw. afera Rywina była dęta, gdzie ta łapówka? Nikt jej nie widział, a sam Michnik trzymał sprawę pod dywanem przez wiele miesięcy. Jak było w Opolu, to wykaże przewód sądowy. Sprawa trwa jednak stanowczo za długo, Współczuję ludziom, którzy skazani przez opinię i dziennikarzy latami czekają na oczyszczenie się z zarzutów.
  • 2009-08-15 16:29 | KK

"Polityka" także pisze w "Cenie niesławy" tylko skąd wywodzą się Jakubowska i Pęczak - a inni to już nie wiadomo z jakich partii. Czy to też dziennikarska "bezstronność? A dla męstwa Pani Jakubowskiej i innych prześladowanych ludzi Lewicy - wyrazy szacunku!

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną