I, jak zwykle, ktoś nie rozumie. Gdy palicie przy mnie papierosy, dym śmierdzi nie tylko Wam, ale i mnie.
Swego czasu planowałem zrobić eksperyment : usiąść sobie z moimi znajomymi palaczami i za każdym razem, gdy oni palą papierosa, spalić kawałek dętki czy innego gumowego ustrojstwa. Ciekawe, jak wielkimi piewcami wolności byliby wtedy.
Wyszukaj na forum
Forum
Świat bez tytoniu?
(4)
Świat wolny od tytoniu.
-
-
Jezier,
nie palę, ale uważam, że KTT ma rację. Jesteś tak samo nietolerancyjny, jak wszyscy. Masz tylko siebie na horyzoncie. -
Dziekuje Jezier,madry z Ciebie czlowiek.Rzeczywiscie,nie tedy droga,jesli chodzi o palenie tytoniu swiat i ludzie dostali jakiejs czkawki,ja pale i to moj wybor,ale wielu moich znajomych przestalo,strach widze w ich oczach,jak sie pojawiam w drzwiach,"rzucaja" sie do okien,pala swiece,a ja patrze na nich jak na nienormalnychKK.Toeplitz ma racje,do niczego to dobrego nie prowadzi,zrywaja sie kontakty,nie czuje sie nigdzie bezpiecznie.Moj maz nie pali,ale nie narzeka,rozumie to,rzucil palenie swiadomie.A tymczasem koncerny tytoniowe maja sie swietnie a kontrabanda jeszcze lepiej.
-
Re: Świat bez tytoniu?
Po 35 latach rzuciłem palenie.Czuję się wolny.Niestety moje płuca za głupotę pokutują
do dzisiaj.