Byłaby wielka wojna

(5)
Były przywódca KPZR o upadku berlińskiego, zjednoczeniu Niemiec, rozpadzie ZSRR, sowieckich grzechach i dzisiejszej Rosji.
  • 2009-11-16 08:03 | Adam 2222

Mam duzy podziw dla Rosjan ze podniesli sie po Gorbim i Jelcynie.

To naprawde duze osiagniecie.
  • 2009-11-16 10:44 | dwad

wpis został usunięty

.........
  • 2011-04-05 17:55 | Danka

Re: To jest "antyNapoleon" - tragiczna postać ,

Gorbaczow - to jest postać tragiczna w wymiarze wręcz kosmicznym. Absolutny przegrany , jako polityk, jako Rosjanin , jako Słowianin. Oddał globalistom Słowian w neokolonialną niewolę .
  • 2011-04-05 19:21 | joanna kopytowska

my stale boimy sie Rosji

Polacy jako naród stale panicznie boją się Rosji , nie wierzą ani w struktury demokratyczne ani w dobre intencje i nie jest to tylko opcja Pisu , Niemcy wydają nam się ucywilizowane ,uporządkowane , europejskie, odcięte od haniebnej historii kordonem Unii i nowoczesności , Rosja to stale nieokiełznany niedźwiedź,totalitaryzm przypudrowany aspiracjami proeuropejskimi , nieudane dziecko historii , nie wiem jak jest na prawdę ,ja bardzo lubię język rosyjski , wspaniałe romantyczne cerkwie ,cudowną literaturę Dostojewskiego i niezrównany urok rosyjskich kobiet i oczywiście chciałabym aby było jak w bajce ,co złe minęło co dobre przed nami
  • 2011-04-05 20:40 | Kolega królika

Re:Byłaby wielka wojna

Rosjanie to wielki naród i pomimo, że pozwolili się terroryzować Batiuszce Dżougaszwiliemu przez zbyt długo to później Gorbaczow pokazał piękny gest w stosunku do demoludów dając im wolność na platerze. Niedobrze, że hołota kato-narodowa robi od 20 lat wszystko co może, żeby zniszczyć jakiekolwiek szanse na dialog z Rosją - ponownie mocarstwem światowym!

• 2011-04-11 23:22 | serowik

Re:Byłaby wielka wojna

"budujmy razem naszą przyszłość, podtrzymujmy kontakty, wymieniajmy opinie, handlujmy, uczmy się nawzajem, uczmy dzieci współpracy." Zwiezle i pieknie
    powiedziane. Trzeba dodac, ze Rosjanie sa tak samo ofiarami komunizmu jak Polacy, moze nawet wiecej. Wydaje sie to oczywistoscia,gdyby nie bardzo halasliwy w Polsce ruch, ktory postanowil przygotowywyc dzieci do kolejnej wojny. Smutne, niezrozumiale i godne potepienia.
    Bogan Serowik