Król ozonu

(3)
Robert Muszański żyje z wody. O wiele lepszej niż ta,­ która płynie w naszych kranach. Jego odbiorcy nalewają ją w butelki i naklejają własne etykietki.
  • 2009-12-11 16:22 | Mieczysław S.Kazimierzak

Sieć dualna

Podzielam pogląd,że największe problemy stanowią ujęcia wód powierzchniowych przeznaczane dla celów komunalnych.Trzeba zważyć,że ta ilość,która jest przeznaczana do picia i gotowania to niecałe 3% dobowego zapotrzebowania.Niewątpliwie najlepszym rozwiązaniem dającym bezpieczeństwo pod względem chemicznym i bakteriologicznym w tych warunkach byłaby sieć dualna.
    O zrobienie takiej analizy ekonomicznej zabiegałem we Wrocławiu.Ciągła modernizacja centralnego systemu uzdatniania wody dla uzyskania standardów jak dla wody do picia wg światowej organizacji zdrowia jest kosztowna i mało realna.
    Ze zgrozą przyglądałem się jak zabiedzone informatycznie i materialnie dzieci gasili pragnienie pijąc wodę bezpośrednio z kranu.
    Ciekawa byłaby możliwość wglądu w statystykę chorób nowotworowych wrocławskich dzieci i jak się to ma choćby do tła - Dolnego Śląska.
  • 2009-12-15 19:08 | konfrater

Re:Król ozonu

Ręce same składaja się do oklasków, kiedy pomyśli się o sprawności służb PR-owskich f-my Pana Muszańskiego.
    Może się mylę, ale to już chyba drugi artykuł w "P" na ten sam temat.
  • 2010-03-28 12:12 | RUCH040404

Re:Król ozonu i KRÓLEWNA JoannaSOLSKA.

PANI V-ce PREZES SPÓŁDZIELNI POLITYKI , czekam na odpowiedź w sprawie pana KRÓL ozonu, JAK się PANI DOKOPIE W archiwum polityki MOJEGO MAJLA do Pani.
    Z okazji ŚWIATOWEGO DNIA wody=MARZEC 2010 byłbym zobowiązany za PROFESJONALNĄ wścibskość w zakresie AGENDY 3 x 20%.
    moze ZNAJDZIE PANI PARĘ MINUT NA SPOTKANIE w radiowej TRÓJCE, jak DANIEL Passe SKREWIŁ.
    Oczywiście po uprzednim przygotowaniu i dokumentacji TEMATU.

POST SCRIPTUM::
    oczywiście KRÓLA OZONU też zapraszam jak ma trochę KASY , by być KOCHASIEM radiowej TRÓJKI, jak nasz ukochany AKTORZYNA ZAMACHOWSKI- ten od zbierania funduszy na TRÓJKĘ= kocham trójkę.
    A ESTIME
    mgr inż. mechaNIC TADEUSZ PIECZONKA "60+"-ZIELONY
    11/13-cie years SANStravail/JOBless , non sans TRAVAIL WHISTLEblower
    ul. SZMARAGDOWA 31
    59 900 ZGORZELEC / + 4875 649 30 44 / WWW.ROPOIWZK.COM