Kandydaci z innego świata

(2)
Rozkręca się wyścig do prezydenckiego fotela i już widać, że największe szanse na zwycięstwo mają kandydaci, którzy w nim nie startują.
  • 2010-01-16 14:26 | mikesz

A może w końcu ktoś poważny?

Rzeczywiście ani Cimoszewicz,ani Szmajdziński, czy Nałęcz nie maja zbyt dużych szans w prezydenckim wyścigu.A szkoda bo lewicowe ideały są naprawdę niezłe.I tak sobie pomyślałem,że jeżeli chodzi o rozdawanie prezentów to nikt nie przebije Świętego Mikołaja,chociaż był okres kiedy dziadek Mróz miał swoich wielbicieli.Zdaję sobie sprawę ,że to kontrowersyjna kandydatura,ale przecież głupio zgłaszać osobę mądrego Baltazara który ponoć tylko kadzidło przynosi i Polacy na taki prezent się nie złapią.
  • 2010-01-19 15:14 | cobra

Re:Kandydaci z innego świata

Jestem chora, ciężko chora i nic właściwie mnie już nie cieszy. Nic, prócz komentarzy Pana Sławomira Mizerskiego.Tak dowcipnych, błyskotliwych, inteligentnych i ciętych, a jednk ciepłych komentarzy nie czytałam już dawno. "Przeskoczył" Pan Mizerski nawet naszego dyżurnego satyryka, Pana Stanisława Tyma i tuza nad tuzami w branży dziennikarskiej, tez ostrego jak brzytwa, Pana Daniela Passenta. Dlaczego tak się rozwodzę nad tymi komentarzami, perełkami w swoim gatunku? Bo chętnie przeczytałabyn zbiorek tych komentarzy, a nie wiem, czy zostały one zbiorczo wydane Nie bardzo, a właściwie wcale nie mam możliwości rozejrzenia się po księgarniach, więc jeśli ktoś zechce mi sluży informacją będę wdzięczna.
    Innym felietonistom Polityki również nic nie ujmuję, ale jednak to nieco inny gatunek :)