Ewangelia według "Buszującego w zbożu"

(3)
Umarł jeden z ostatnich wielkich pisarzy amerykańskich. Książki Salingera czytano jako rodzaj religijnego wtajemniczenia.
  • 2010-02-02 12:28 | Geronimo

Czy tak napisal by Salinger lub Holden

Chyba nie.
    Salinger nie byl jednym z najwiekszych pisarzy amerykanskich. Byl pisarzem jednej ksiazki dla mlodziezy.
    Ksiazke sie fajnie czyta i byla swiatowym bestsellerem, zostala wypromowana nawet w komunistycznej Polsce.

Przydaloby sie wiecej umiarkowania i obiektywsnosci w artykule o J.D. Salinger.
  • 2010-02-03 11:43 | Lilith

Re:Ewangelia według

Dla mnie nie ma znaczenia, ile ksiazek napisal jakis pisarz. Wazne dla mnie jest wrazenie, jakie na mnie zrobila ksiazka. Buszujacego w zbozu odkupilam z biblioteki, to znaczy najpierw udalam, ze mi zginela i zaplacilam za nia. jest to jedna z pieciu ksiazek, ktore ciagle moge czytac, od poczatku do konca i od konca do poczatku. Te moje 5 wybranych ksiazek daja mi spokoj, ze sama nie musze sie zajmowac grafomanstwem, jak niestety wielu ludzi na tym swiecie. Az szkoda drzew na wydawanie niektorych bzdur.
  • 2010-02-04 15:11 | hoba

j d salinger

Szkoda, że artykuł o takim dobrym i mądrym człowieku jest aż tak tendencyjny i napisany bez żadnego przygotowania, po łebkach.
    trudno...

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną