NO COMMENTS. (koń jaki jest...)Jedno tylko o nazwie, pis jest formalnie partią polityczną acz ma wszelkie cech sekty. Autorytet guru sekty jakby nieco przybladł i w sekcie zaczęły się niepokoje. A jeśli pan L. Kaczyński przegra wybory to autorytet guru padnie. Z pisu powstaną jakieś odrębne byty i z nich musi się wyłonić partia polityczna "prawicowa" wg. używanej nomenklatury. Nieuchronne, bowiem pan J. Kaczyński jest niereformowalny a jego stare metody uprawiania werbalnego polityki zwiędły.
Z poważaniem i podziękowaniem za współudział pana redaktora w artykule o mitach.
Wyszukaj na forum
Forum
Zaginiony świat
(6)
Od pewnego czasu politycy PiS mówią o tajemniczych sondażach, w których już doganiają Platformę; ostatnio Joachim Brudziński stwierdził, że różnica pomiędzy dwiema głównymi partiami wynosi tylko 2 proc.
-
-
Re:Zaginiony świat
Proszę przyznać Panie redaktorze,że wszystko to za sprawą korupcjogennej ustawy zasadniczej.Wpisała się ona w traktat okrągłostołowy,nie można i wykluczyć wpływu nadreprezentacji mniejszości żydowskiej w ramach ich globalnych ruch umysłowych i politycznych.
Ale jest aktualny problem partyjniackiej demokracji modelowanej przez nadętych wodzów.Jak diabeł święconej wody boją się Jednomandatowych Okręgów Wyborczych. -
Pamiętam,sondaże GFK Polonia,w których wahania poparcia dla PO sięgały 10 procent.Co się wtedy działo w mediach.wieszczono koniec PO,wielki marsz w górę PiSu.Wiem na pewno(jako jeszcze niewyborca PO),dopóki PiS ma takich propagandzistów jak panowie Brudziński,Semka,Ziemkiewicz,St.Janecki,Hoffman i sam Jarosław Kaczyński,PO może być spokojne o poparcie. Jeszcze o Zespołach Pracy Państwowej.Czego można się spodziewać po doradcach i ekspertach tych tworów,skoro brak im ODWAGI CYWILNEJ ,aby ODTAJNIĆ swojePERSONALIA. -
Re:Zaginiony świat prasy PO
A ja pamiętam ostatnie wybory prezydenckie.Miał wygrać wg sondażowni Tusk (kilkanaście procent więcej poparcia), a wygrał zdecydowanie Kaczyński.Nie doceniacie przekory ludu,który śmieje się z tych słupków i ogromnego negatywnego "poparcia" dla PO całych grup zawodowych, a także młodzieży.Posłuchajcie co mówi ulica! Jako żywo przypomina się PRL z jego rzeczywistością kreowaną przez reżimowe media i tą drugą prawdziwą.W pracy obstawialiśmy jaki procent biorących w wyborach poda prasa jako oficjalny ( lata 80, nie chodziło się już na wybory albo skreślało ,co było źle widziane).Już nie podawano 100% ale niewiele mniej. Kto najlepiej obstawiał ,dostawał piwo.Kto wygra jest dla mnie też zagadką.Ale nie PO ( w parlamentarnych) i nie kandydat PO w prezydenckich. PS. Czy mnie pamięć nie myli,że osoba stojąca na czele ważnej sondażowni w nagrodę została europosłem? -
Ja też pamietam te wybory. Pamiętam i to, że do zwycięstwa L. Kaczynskiego walnie przyczynił się A. Lepper, który "przekazał" mu swój zdyscyplinowany elektorat. To wystarczyło do wyrównania niedoboru w poparciu i na niewielką nadwyżkę. A PiS pięknie za to podziękował usuwając SO ze sceny politycznej. Z pomocą samej SO oczywiście. -
Sondaż dla TVP Info.61% ankietowanych nie ufa prezydentowi,57% nie ufa premierowi.Polska to nie bogata Warszawa,która nie chce zmian. Przecież o wynikach wyborów zadecydują pogardzani prowincjusze czyli wszyscy ci,którzy nie mieszkają w stolicy i kilku jeszcze zamożnych ,dużych miastach.Zadecydują mieszkańcy tych regionów,którym odmawia się prawa do rozwoju (pomysły Balcerowicza itp. liberałów).Będzie ciekawie!