Wyszukaj na forum
Forum
Jak Turek z Ormianinem
(7)
Turcja i Armenia Od czasu czystek etnicznych w 1915 r. są śmiertelnymi wrogami, a Ormianie i Turcy chcą przekonać świat do własnej wizji dziejów.
-
Turcy
Turcy to bardzo okrutny naród. Mówienie o ich nich, że są Europejczykami to przesada. To naród azjatycki, gdzie poszanowanie zasad i życie człowieka nie liczy się. Przykład właśnie opisana rzeź Ormian. Oby Turcy nie weszli do Unii Europejskiej. -
Re:Jak Turek z Ormianinem
Przepraszam a czy ktoś był w Turcji i wie jakie tam jest życie?życie w Turcji jest nawet lepsze niż w Polsce przynajmniej młodzież tam nie ma problemów z szukaniem pracy...i według mnie jest jak najbardziej państwem które może wejść do Unii.Przynajmniej nie jest gorsza od Rumunii.A co dotyczy rzeźni nie wiadomo jak to było...Ormianom nie wierzę,bo żadnych prawdziwych dokumentów na ten temat jakoś nie ma... -
Wypieranie się przez Turków nie przypomina Ci wypierania się przez Rosjan winy za Katyń ?
Właśnie Kongres USA uznał rzeź Ormian za ludobójstwo.
Na szczęście na razie Francja blokuje wejście Turcji do Unii póki nie przyznają się do ludobójstwa.
Pozdrawiam -
Autor jest relatywistą
Może tytuł zmienić Jak Niemiec z Polakiem.
Ktoś ginął,ktoś mordował.Potem polejmy to sosem marginalnych faktów.
Jak każda lewica ,tak błądzi ów wielki autor.
-
Właśnie że nie przypomina...O Katyniu wiedzą wszyscy a o tym ile ofiar było w tak zwanym ludobójstwie nikt nie może aż do dziś określić...Co mnie obchodzi Ameryka,ja wiem jedno że Ormianie wykorzystują wszystko żeby świat ich zauważył,a tak naprawdę wszyscy mają ich gdzieś. -
A jaka to różnica, czy ofiar było 2 mln. czy tylko 1 mln. ? Nie zmienia to faktu, że dokonano ludobójstwa i do dziś się Turcy wypierają. A to, że Ormian ponoć nikt nie lubi - to usprawiedliwia mordowanie ? Tak samo uzasadniał mordowanie Żydów Hitler - ma być usprawiedliwiony ?
Ormianie chcą sprawiedliwości i ja im się nie dziwię. Jakby mi wymordowano połowę narodu, to też bym krzyczał.
-
To okropne,ze podaje sie takie argumenty.Kraj,ktory lamie podstawowe prawa czlowieka,ktory zmusza kobiety do malzenstwa z mezczyzna,ktorego one nie akceptuja.Gdzie praktykuje sie dopuszczenie mordu honorowego (n.p.-syn homoseksualista zabity przez ojca,dziewczyny zabijane przez braci,bo wedlug nich prowadza sie nie odpowiednio,tolerancja religijna innych wyznan niz islam rowna zeru i wiele innych punktow,ktore stawiaja wstapienie tego kraju pod znakiem zapytania)
Sprawa ormian jest praktycznie znana w Europie,Polska jako tolerancyjny narod dala przed wojna schronienie wielu uciekinierom (dlatego we Lwowie byla katedra ormianska poniewaz w Galicji bylo sporo ormian.)
Ta masakra prowadzona przez 3 braci Pascha byla bardzo wspomagana przez Niemcow i dzis uwaza sie ,ze to bylo ich "preludium" do pozniejszej zaglady zydow.
Szkoda,ze o tym nie jest glosnij.W kamopanii Obamy byla mowa o tym problemie,ale po wygranych wyborch o tym zapomniano,bo Turcja jest jako baza wojskowa bardz przydatna w NATO.
Ormianie to nie lubiany narod-glupota.kto nie lubi Aznavura,Bokser Abraham dedykuje swoje zwyciestwa temu narodowi,bardzo mily ksiadz w krakowie,(nazwisko ulecialo miz glowy-ale od ponaad 30 lat nie mieszkam w kraju),ktory mial odwage pokazac ubekow wsrod kleru i wielu jeszcze innych ludzi-oni wszyscy sa ormianami.
Przykro jezeli ktos wydaje takie wnioski po urlopie a"all...inklusiv" w tym kraju,ktory tez ma wspanialych obywateli,ale w obecnym czasie wiecej jak konserwatywny rzad.
Iezeli te punkty wypelnia ,to otworzymy im szeroko droge do Europy.
A dla autora wart powiedziec,zeby zaczal myslec glowa,a nie brzuchem.