Wyszukaj na forum
Forum
Samotność transseksualisty
(4)
Ryszard grał rolę mężczyzny przez lata małżeństwa ze Śnieżynką, córka też się niczego nie domyślała. Ale on wiedział wszystko, bo pytał samego Lwa - Starowicza.
-
...
Świetny materiał, który dotyczy poważnego problemu wiążącego się z pobłażliwym traktowaniem. Transi to w mniemaniu większości dziwacy, zboczeńcy, ale tacy niegroźni. Stwarzają problem, bo nie wiadomo jak ich postrzegać (kiedy widzę dwa wcielenia Eddiego Izarda to wydaje mi się, że to dwie różne osoby). Małżonka, która jeździ z transseksualnym mężem na zjazdy transów to od dziś moja bohaterka :D -
Re:Samotność transseksualisty
Nareszcie doczekaliśmy się szerokiej i nieustannej dyskusji o feminizmie, o bi-, homo- i trans-seksualistach.Przez wiele lat jeżdżąc do Francji, Niemiec czy W.Brytanii obserwowałam ich dyskusje i zazdrościłam im, że mają na to czas i ochotę. U nas nasi mężczyźni,moi przyjaciele geje i -jak sądzę - inni bohaterowie obecnych dyskusji zajmowali się razem z nami-normalsami narzekaniem na komuchów, walką o trochę swobody dla kultury, potem prasą podziemną, wreszcie zdobywaniem wolności słowa (i czynu). A teraz wszystko to już mamy i właśnie marnujemy, zaś dyskusje dotyczą nie urządzenia wspólnego kraju mądrze i porządnie, tylko sensacji obyczajowych. No i dobrze. Tym też trzeba się zająć. Prawem,edukacją i gospodarką niech zajmie się byle kto, to mało chodliwy towar publicystyczny. -
To ważny temat tworzący w Polsce cywilizację. Dobre prawo, silna gospodarka i edukacja są jej przymiotami, ale nie uzyska się tego bez niej samej - cywilizacji. Cywilizacja to nie supermarket, w którym wybierzemy sobie dobrobyt, ale humanizm "zgniłego zachodu" odrzucimy, bo przecież mamy swoje własne, katolickie sposoby na życie. To tak nie działa i to widać w naszym kraju. Zdziwieni dlaczego nie można pobudować dróg i "zniknąć" psiego kału z miast, nie dostrzegamy obrazu, zaślepieni mitami, półprawdami i całymi kłamstwami, z których składa się nasza narodowa tożsamość. -
odwaga jaką musi prezentować osoba, która mówi w Polsce o tym, że jest transseksualistą jest ogromna. w sytuacji kiedy w polsce ludzie myślą że pomiędzy transseksualistą a transwestytą jest żadna, a 90% społeczeństwa nigdy nie spotkała się z ani jednym ani drugim