Wyszukaj na forum
Forum
Czy brak zainteresowania seksem to choroba?
(4)
Aseksualni, w skrócie asy. Wyprani z seksu bardziej niż niemowlę. Taki jest co setny z nas. Nie chcą, by myślano o nich: seksualnie niepełnosprawni. Chcą być czwartą orientacją.
-
As ma Ale
Biologicznym poslaniem seksu jest prokreacja. Z punktu widzenia normy biologicznej homoseksualizm nie jest wiec wariantem normy. Jest anomalia. Miejmy odwage nazywac rzeczy po imieniu. Oczywiscie, w spolecznosci, gdzie tolerancia jest jedna z pierwszorzednych wartosci, pomagamy ulomnym, tolerujemy ludzi z odrebnymi pogladami. Czemu wiec nie tolerowac homo? Ale nie mowmy o "mniejszosciach". I to samo dotyczy asow. -
Kompletne dno
Artykuł niestety przeczytałam, powtarzam niestety, gdyż dawno już nie czytałam podobnego gniota: tendencyjnego, grafomańskiego, żenującego, subiektywnego, niekompetentnego, napisanego przez kogoś kto kompletnie, ale to kompletnie nie rozumie czym jest aseksualizm.
Kompletne dno ...
i wodorosty.
Lektury jego absolutnie nie polecam, no chyba, że ktoś chce się zdenerwować. -
Re:Czy brak zainteresowania seksem to choroba?
Szkoda, ze nie rozwinelas swojej wypowiedzi,bo bardzo jestem ciekawa uzasadnienia. Nie trudno napisac, ze cos jest do kitu albo ze jest super. O aseksualizmie nie wiem wlasciwie nic,tymbardziej artykul mnie zainteresowal. Trudno mi jest wyobrazic sobie taka calkowita negacje seksu.Skoro Ty tak swietnie rozumiesz istote tego zjawska to czemu nie podzielisz sie swoimi spostrzezeniami? -
Re:As he czy ho?
Nie wiem, jak medycyna seksualna zapatruje się na to zjawisko.
Jako stary lekarz nazwałbym raczej takich ludzi, że maja hypolibidemię, tzn. niski poziom potrzeb seksualnych. Nie spotkałem sie jeszcze z osoba, która nie wiedziałaby, czy woli panów czy panie. W 'bi" tez zwykle nie ma symetrii.