Wyszukaj na forum
Forum
Jak opierać się pokusom?
(5)
Ludzie zmuszeni opierać się jakiejś pokusie słabiej kontrolują zarówno swoje wydatki, agresywne zachowania, konsumpcję alkoholu i jedzenia, jak i tłumienie stereotypów czy uprzedzeń.
-
Polecam
Swietny tekst, naukę do matury odwlekam i odwlekam w końcu wiem w czym jest problem! Wciąż się zastanawiam dlaczego bezczynnie surfuję po internecie zamiast wziąć się do obszernej i żmudnej nauki! Teraz już wiem jak zorganizować sobie czas i wiem, że osiągnę sukces! Dziękuje! -
Re:Jak opierać się pokusom?
Takie jest ludzkie życie,składa się z naszych słabostek i czasami nie umiemy sobie z nimi poradzić.Potrzebna jest silna wola,wiem jak ciężko z czegoś zrezygnować z codziennych przyzwyczajeń z nałogu,ja 18 lat temu rzucałam papierosy,było niesamowicie ciężko.Jak wspominam tamte chwile to myślę.że
drugi raz nie dałabym rady przez to przejść,ale udało się to najważniejsze.
Teraz czytuję poradnik SENS,świetna sprawa,dużo mądrych porad,dobrzy specjaliści -
zamiast czekolady wyobraziź sobie rzodkiewke nic tak nie otworzyło mi oczu jak ten txt, przecierz jedzenie to tylko po to by żyć i móc realizować swoje życiowe cele nie po to by być szczęśliwym
wyobrażanie sobie zadania etapami też super pomysł na sama myśl mam juz ochotę wziąść się do nauki, jeździć na wykłady , przeciez robie to la siebie będę mądrzejsza :)
super ;* -
przyklad z aromatem czekolady. w bardziej zlozonym przykladzie takie dywagacje nie mialyby racji bytu. -
Artykuł nieco zawiódł moje oczekiwania, ponieważ odwlekanie zadań nie do końca ma związek tylko z silną wolą, a ja chciałam się dowiedzieć jak wzmocnić moją "słabą silną wolę", a nie jak oduczyć się zwlekania. Poza tym, kiedy silna wola zawodzi najbardziej przy odchudzaniu porada pt. "po wysiłku woli zjedz ulubione słodycze" na niewiele się przydaje.