Czym wypełniać swoje życie?

(1)
Samorealizacja to jeden z tych terminów-kluczy, które pozwalają na głębsze wejrzenie przynajmniej w jakąś część współczesnej psychologii, a może nawet w głąb nas samych. Nie przypadkiem pojęcie to weszło do języka potocznego i ma tam swoje ważne miejsce obok takich słów jak nieświadomość, libido czy kompleks.
  • 2010-08-17 17:02 | shine

nie można zbładzić

Samorozwój, doskonalenie własnych umiejętności jest ważne, nawiazywanie jak największej liczby pożytecznych kontaktów również,ale nie możemy zapominac w tym całym ferworze pogoni za sukcesem, że jestesmy ludźmi a nie cyborgami w związku z czym potrzebujemy bliskości drugiego człowieka.
    I ja swego zcasu popadłam w wir samorozwoju. Wszystko toczyło się w moim życiu, jak zostało mniej więcej opisane w artykule, ale z czasem przyszedł moment, że obudziałam sie sama jak palec na tym świecie i powiedziałam sobie 'DOŚĆ'. Teraz za każdym razem, gdy czuję, że za bardzo rozkręcam się w strone autorozwoju to rysuję sobie mapę myśli, których nauczyłam się na szkoleniu z p. Jarosławem Mateńskim. Rozrysowuje co jest dla mnie w danej chwili najlepsze i w taki sposób staram sie postępować. Działa.
    Już nigdy slepego biegu za przesadnym autorozwojem. Wszystko w granicach rozsądku i troski o własne jestestwo.