Recenzja filmu: "Sala samobójców", reż. Jan Komasa

(17)
Można ten dramat odczytać jako próbę opisania destrukcyjnej siły Internetu.
  • 2011-03-04 20:31 | polka.polka

Przecież ten film jest mega cienki!

Przecież ten film jest mega cienki, nie rozumiem chóru zachwytów nad tym filmem. Chyba tylko Rzepa wydrukowała krytyczną (i słusznie!) recenzję Sali samobójców i jakiś przytomny koleś tutaj: http://www.recenzenci.pl/blog/2011/03/emo-hmlet-czyli-o-sali-samobojcow-slow-kilka/
  • 2011-03-04 22:53 | kacha

Re:Recenzja filmu:

Jeśli to jest cienki film, to co powiedzieć o całej tej komercyjnej papce którą podają nam codziennie? Wg mnie jest bardzo dobry. Właśnie wróciłam z kina i obraz ten towarzyszy mi cały czas. Po zakończeniu seansu, przez kilkanaście sekund panowała absolutna cisza, nikt nie ruszył się z miejsca. Jest to niewątpliwie świadectwo emocji jakie wywołał film.
  • 2011-03-05 19:00 | wiki

Moim zdaniem ten film jest mega fajny. Przedstawia obraz tego co z człowiekiem może zrobić internet. Ten film będe pamiętać bardzo długo.
  • 2011-03-06 00:42 | jam

np. upośledzić wysławianie się
  • 2011-03-06 10:41 | karolcia

Tutaj chodzi oto, że internet zmienia ludzi. Jesteśmy tam całkowicie anonimowi, bardziej otwieramy się na innych i dajemy sobą manipulować. Trafiamy na grupy niby nam podobne i się z nimi utożsamiamy. Przecież wiadomo, że im szczerzej rozmawiamy, tym szybciej nabieramy do kogoś, chociażby obcego, zaufania. A i ludzie w sieci są bardziej pewni swoich możliwości, przez co film skończył się tak, a nie inaczej.
  • 2011-03-06 23:38 | pola.polka

święta racja, ale film nie będzie dobry tylko przez to, że dotyczy ważnego problemu. udowodnili to już amerykanie przy okazji filmów o wojnie, kryzysach i nałogach wszelkich: temat- tak, wykonanie -nie.
  • 2011-04-20 19:09 | Olka

Zgadzam się, film jest bardzo dobry. Jest czymś innym niż te kiczowate,chętnie oglądane filmy, które nie wnoszą do życia kompletnie nic.
  • 2012-02-15 11:28 | mm65

Oczywiście, że film jest żenujący, tak cienki jak żyletki, których używają rozkapryszone gnojki. Kompletne gówno, a najciekawsze jest to pianie kogutków krytyki nad tym filmem. Nie wiadomo po raz który zabrakło kogoś, kto publicznie powiedziałby że ten króliczek (bo nawet nie król) jest nagi, golusieńki i widać tylko nędzną chudą dupkę.....
  • 2011-03-05 08:44 | Ania

Film o Luntku?
  • 2011-03-06 22:48 | No to Błaszczak niech uważa na Prezesa

Zacznie się od bloga, niewinnie, potem fora i czaty przeróżne, potem fejsbók - i przy tak rozchwianej psychice nieszczęście gotowe.
  • 2011-03-10 11:16 | czarnyjas

Moja 15 letnia siostra miała wiecej refleksji po filmie niż recenzent, to jakas farsa je. A film dotyka tak wielu i tak absolutnie zyciowych problemow ze krytyka jest nie na miejscu, zawcie w filmie takiej tresci automatycznie niweluje / u mnie/ niedociagniecia oprawy która i tak jest, jak na polakow wzorowa i lamie konwencje. pewnie jakby zamiast PL mial USA to bylyby achy nad ochami. I z filmem nie trzeba sie sprzeczac tylko starac sie go zrozumiec, bo do rozumienia i akceptacji jest wiele
  • 2011-03-12 22:19 | ew-a

Polecam film każdej matce i ojcu, młodej osobie... każdemu kto wokół siebie na co dzień widzi ( i temu kto nie widzi )otaczającej go hipokryzji, świata iluzji i zatracenia w karierze, pieniądzach, każdemu, kto poza własnym zdrowiem i bytem dostrzega jeszcze wartość jaką jest inne niz własne życie ludzkie. NIe da sie po wyjściu z kina przejść w myślach do prozy zycia. Film mnie zwealił z nóg - do tego ta muzyka.... idąc na ten film nie spodziewałam się że tak uwolni we mnie refleksje na temat absurdu życia na tym ziemskim padole i jednocześnie pozwoli zauważyć to wszystko co mi pozwala być szczęśliwą. Polecam każdemu - nawet miłosnikowi tanich polskich romantycznych komedii i fanowi wenezuelskich seriali. I bardzi dziękuję aktorom - przeklinam dzień, w którym znieważyłam w słowach polskie produkcje filmowe.
  • 2011-03-15 15:49 | jukona

na razie zauroczył mnie zwiastun, zrobiony świetnie, zaintrygował mnie i na pewno wybiorę się do kina
  • 2011-03-22 20:33 | rafał

sam jesteś mega cienki ;D haha
    a film 10/10 ;p
  • 2011-03-30 20:29 | Nika;*

Film super Dzisiaj byłam i bardzo mi sie podobał;)
    Polecam, te niektóre teksty sa zajebiste...
    Niby z poczatku wydawał sie nudny ale potem sie rozkrecił;)
  • 2011-03-31 17:41 | Magda

Re:Recenzja filmu: do recenzenta "polityki.pl"

proponuję recenzentowi najpierw obejrzeć film za nim zacznie się nad nim wywodzić, bo wychodzi na idiotę, gdyż po przeczytaniu powyższej recenzji mam wrażenie, że kompletnie nie zrozumiał fabuły filmu, albo jeśli go oglądał to siedział tyłem do monitora z zasłoniętymi uszami. to prawda, że Polacy najbardziej lubią się rozwodzić na tematy, o których nie mają zielonego pojęcia.
  • 2011-04-01 15:15 | Kasia

tak się tylko zastanawiam, czy aby film ten nie jest nagrany z pewnym... 'opóźnieniem'. moda na emo w naszym kraju zdaje się, że już jakiś czas temu minęła.

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną