Wyszukaj na forum
Forum
wpis został usunięty
Rozmowa z Markiem Złotek-Złotkiewiczem, wielkim mistrzem Wielkiej Loży Narodowej Polski, wolnomularzem i przedsiębiorcą, o mitach i faktach na temat polskiej masonerii
-
wpis został usunięty
......... -
wpis został usunięty
......... -
Re:Rozmowa z wielkim mistrzem Wielkiej Loży Narodowej Polski
Apage Satanas- apage.-Masoneria to niebezpieczna sekata gorsza od faszyzmu -
wpis został usunięty
......... -
Nie tylko od faszyzmu, ale rowniez komunizmu, mimo ze obydwa systemy to twory masonerii. W mysl zasady, kto dzieli ten rzadzi.
-
wpis został usunięty
......... -
A co robia masoni poza spotkaniami loży? (..)chodzą do koscioła(..) - przynaleznosc do lozy masonskiej wyklucza przynaleznosc do Kosciola katolickiego. Papiez jasno sie na ten temat wypowiedział. -
na zawołanie "do mnie, dzieci wdowy!" stawiają się inni masoni? -
Magia Tysiaca Punktow Swietlnych
Artykul :
Czesc pierwsza : http://www.iluminaci.pl/iluminaci/tajne-bractwo-i-magia-tysiaca-punktow-swietlnych-texe-marrs-cz1
Czesc druga : http://www.iluminaci.pl/iluminaci/tajne-bractwo-i-magia-tysiaca-punktow-swietlnych-texe-marrs-cz2 -
Firma projektowa zlotek.
Bardzo nie chce wyjsc na osobe malostkowa, ale wydaje mi sie ze ostatnie zdanie - chyba mozna tak to nazwac - notki biograficznej bylo niepotrzebne. Zyjac w post-komunistycznej rzeczywistosci, gdzie siec znajomosci i powiazan miedzy ludzmi znaczy w zyciu kazdego czlowieka znacznie wiecej, niz w innych krajach, tego rodzaju dopisek moze wzbudzac wsrod wielu profanow pewna podejrzliwosc czy nawet wrogosc. Ja sam nie jestem i raczej nie zamierzam byc masonem, ale szanuje wolnomularzy i ich organizacje i nie chcialbym, zeby falszywe stereotypy i niepotrzebna wrogosc wobec tych ludzi rosla za sprawa tak drobnych niezrecznosci, jak reklama dzialalnosci gospodarczej Wielkiego Mistrza.
BTW: dlaczego zabraklo pytania o powod, dla ktorego WLNP trzyma sie tradycji w kontekscie inicjacji kobiet i ateistow? Wiemy, ze Wielki Wschod nie ma z tym problemow, a wydaje mi sie ze ten temat mozna poruszyc nie wdajac sie w pozostale roznice miedzy lozami. -
Dziecinnie naiwny cji, siec powiazan i znajomosci w innych krajach jest rownie wazna jak w Polsce albo nawet wazniejsza. Tylko naiwne wyobrazenie, ze inne kraje sa lepsze pod tym wzgledem niz Polska, tworzy kolejne mity o tym, ze gdzie indziej jest lepiej niz w Polsce. Roznica w tradycji miedzy lozami to podstawa, dlaczego loze o rycie angielskim(szkockim) nie chca przyjmowac kobiet. General Sikorski byl masonen ale wielkiego wschodu (Francja), sprawujacy nad nim "nadzor" Rettinger to przedstawiciel angielskiej masonerii. Sikorski uwazal go za niebezpiecznego czlowieka ale nie mogl usunac go ze swojego otoczenia. Ponadto musial byc posluszny Churchilowi, ktory jakby nie bylo osiagnal najwyzszy stopien w rycie szkockim czyli 33 (ta wiadomosc pod rozwage tym, ktorzy uwazali i nadal uwazaja, ze Sikorski niewiele zrobil dla Polski. On byl marionetka w rekach moznych tego swiata czyli wyzej od niego stojacych w hierarchii masonow).
-
wpis został usunięty
......... -
Taka zabawa w tajemniczość ludzi, którzy mają więcej wolnego czasu. -
Zgadza sie, jak mowi moj znajomy: "mafia dla mas":) -
Przewrot Majowy i cala zreszta Sanacja to Masoneria. To ona doprowadzila do rozbiorow.