To będzie krzyk ...

(5)
2011-05-27 17:34 | tkw
Jak podaje onet.pl
"Córka Lecha i Marii Kaczyńskiej, Marta Kaczyńska, spotka się z prezydentem Barackiem Obamą - podało Radio ZET. Spotkanie najprawdopodobniej odbędzie się za zamkniętymi drzwiami. "

No to już oczami wyobraźni widzę tę nerwową atmosferę w obozie PO. Widzę też te insynuacje, jakie na nią spadną, te pomyje, jakie na nią zostaną wylane.
  • 2011-05-28 00:22 | wnukjarek

Re:To będzie krzyk ...

Czytałem już sporo rozważań, jaki jest cel Amerykanów, po co są w Iraku i Afganistanie. Wszystkie znane mi komentarze zgodnie twierdzą, że Amerykanie swoich celów nie osiągają i nie osiągną. A wg mnie Amerykanie to nie idioci, swój cel mają i go osiągnęli w pełni. Wg mnie celem było po 11.09 przeniesienie wojny na terytorium nieprzyjaciela. Nie są naiwni, wiedzą, że w Afganistanie demokracji wprowadzić się nie da. Jakoś nikt nie zwrócił uwagi na dwa fakty: 1. po 11.09 NIE BYŁO zamachu na terytorium USA. Były w różnych miejscach ale nie w USA, a chyba nie ma wątpliwości, że jakby Al-Kaida mogła, toby uderzyła w USA. Widocznie nie mogą, Amerykanie to nie idioci i widać radzą sobie. 2. W Iraku i Afganistanie przez te lata zginęło niewiele więcej żołnierzy niż cywili jednego 11.09. Ale to byli ŻOŁNIERZE, to ich zawód. A 11.09 zginęli cywile. Poza tym do Ameryki ciągle napływają imigranci, w liczbie znacznie przewyższającej straty w ludziach w Iraku i Afganistanie. Jak chodziłem do szkoły w latach 70-tych to uczyli mnie, że ZSRR ma podobną liczbę ludności co USA, tzn. ok. 250 mln. Dziś Rosja ma 140 mln. a USA ponad 300. Co dwudziesty Ziemianin to Amerykanin.
  • 2011-05-28 10:21 | jvelzkeyek

Nie będzie beee, mee i kukuryku
    Nie będzie krzyku
    Gospodarz odwiedza Włochy.
    Gospodarz strzela fochy.
  • 2011-05-28 16:24 | Sławomir Osiński

"No to już oczami wyobraźni widzę tę nerwową atmosferę w obozie PO. Widzę też te insynuacje, jakie na nią spadną, te pomyje, jakie na nią zostaną wylane"

Nie sądzę ,aby na PO ,jak piszesz,spadły jakieś insynuacje i żeby wylewano na nią pomyje.

Nie myślę też ,żeby p. Marta opowiadała prezydentowi USA , o rozpyleniu mgły ,helu,magnesach czy bombach próżniowych ,albo dobijaniu rannych.. Jest na to [wierzę] za mądra ,w przeciwieństwie do Jej środowiska politycznego.
    Jeżeli zaś poprosi o śledztwo międzynarodowe ,to przed publikacją polskiego raportu i wyników śledztwa prokuratury wojskowej,uderzy w nasz system prawny.

pozdrawiam
  • 2011-06-01 15:09 | tkw

No i długo czekać nie trzeba było. 31.05 pojawiła się informacja, że Marcin Dubieniecki, mąż Marty, ma być ukarany. PO karę za taką "bezczelność' wymierzyć musiała ...
    Kto chce niech wierzy w ten splot okoliczności, ja w takie cuda nie wierzę.

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną