Wyszukaj na forum
Forum
Życie ze sztucznym sercem
(5)
Idea budowy sztucznego serca budzi coraz więcej wątpliwości. Po co trwonić czas i pieniądze na coś, co można zastąpić lepszymi i mniej radykalnymi metodami leczenia?
-
-
Chcemy dłużej żyć? Czy na pewno?
Polak (najczęściej) zaczyna dbać o swoje serce po 65 roku życia, na emeryturze. Bo wcześniej to po co?
I dlatego nie żal mi tych wszystkich kretynów umierających na serce, bo są tępymi ignorantami nie pamiętającymi że o zdrowie trzeba dbać ZAWSZE i wszędzie.Za lenistwo i głupotę należy płacić życiem. I słusznie. -
Re:Życie ze sztucznym sercem
Jaki cudem czlowiek zyje, jak mu wyjma serce ? Zanim wstawia jakies martwe przeciez serce, to musi jakis czas byc bez serca. Paranoja, w ktora wierza miliony !!! -
Mam wrazenie ze moj przedmowca wlasnie wyskoczyl z machiny czasu...z glebokiego sredniowiecza.
Takiegoi glupiego pytania dawno nie slyszalam...A opinia o paranoi to chyba odnosi sie do autora tego "zniewalajacego" spostrzezenia.
Idz na GOOGLE.....haslo -" pluco-serce" geniuszu ...
I pomyslec...zaczal sie XXI wiek ...i wciaz mamy takich ludzikow wsrod nas...
Hard to believe ! -
Zastanawia mnie czy do budowy sztucznego serca nie można by użyć polimeru Politiofenu.
Pod wpływem przyłożonego napięcia elektrycznego kurczy się lub rozciąga.
Dzięki takiemu polimerowi można by spróbować w całości odtworzyć sztucznie ludzkie serce