Wyszukaj na forum
Forum
wpis został usunięty
W Chinach żyje ponad 10 mln katolików, ale władze kontrolują tylko część z nich poprzez oficjalny Kościół. Ja dotarłem do osób, które były represjonowane za to, że pielęgnują zwyczaje i obrzędy, większość z nich tworzy nielegalne wspólnoty wiernych za własne pieniądze - mówi Liao Yiwu
-
wpis został usunięty
......... -
Re:Rozmowa z Liao Yiwu, represjonowanym w Chinach pisarzem
Rzeczywiście, paskudny typ. Nie to co chińskie władze, które w przypływie namiętnej miłości, troski o dobro swego narodu i postępowych ideałów rozjechały Tia An Men czołgami. -
wpis został usunięty
......... -
Ivo, dlatego Chiny są potęgą a nasi Geniusze rodzaju Liao Yiwu, zadłużyli nas już na 80 000 zł/osobę mimo ze z emigracji Irlandzkiej wpływa do III RP 110 mld zł/rok tyle samo co z UE. Przypomnij mi kiedy dotacje z UE się skończą
2011-10-07 17:41 | Adam 2222
-
Re:Rozmowa z Liao Yiwu, represjonowanym w Chinach pisarzem
To jedz do chin skoro tak Ci sie nie podoba w cywilizowanej Europie.g.wno wiesz jak zle sie zyje przecietnemu chinczykowi w reoresjonowanym kraju komuchow,gdzie za byle co(np.jazde pociagiem na gape) idzie sie do pierdla.jeszcze gorzej jak okaze sie ze jestes idealnym dawca,wtedy przyjda i w leb strzela bo ktos bogaty pilnie potrzebuje serca,nerki czy inneo organu.pozdrawiam.