Wyszukaj na forum
Forum
Pęknięcie w Ruchu Palikota
(24)
Plan Janusza Palikota był prosty: zebrać odrzuconych antyklerykałów, emerytów, gejów i palaczy trawy – i szeroką ławą ruszyć po kolejne zwycięstwo. Sklejony z politycznego planktonu organizm już trzeszczy w szwach.
-
Żenujące
To żenujące. Zachowujecie się dokładnie tak, jak propisowscy publicyści tropiący każdą oznakę słabnięcia dysydentów z PIS. Rozumiem, że wasze poparcie dla PO, mimo że krytyczne, jest bezwarunkowe, przynajmniej dopóki nie będzie innej siły zagradzającej drogę do władzy PIS, ale doszukiwanie się końca ruchu Palikota w tym, że odchodzi od niego ruch zwolenników konopi jest śmieszne. -
Re:Pęknięcie w Ruchu Palikota
Wszystko co chciałbym napisać, napisali internauci powyżej. Dodam tylko, że od pewnego czasu obserwuję wzmożoną nagonkę na p. Palikota w mediach które lubię, czytam i oglądam - Wyborcza, Polityka, TOK FM. Zastanawia mnie co jest tego powodem? Wytłumaczenie jest chyba tylko jedno - bezbrzeżna, głupia, szczeniacka i wręcz "harleqinowska" miłość do Tuska. -
wpis został usunięty
......... -
wpis został usunięty
......... -
Palikot to jest jak świeże powietrze w Polskiej polityce!! i ci którzy się jego czepiają i piszą bzdury to tylko dlatego bo się boja jego zwycięstwa i zachowują się jak te handlary na rynku, ploty, ploty, ploty,, tak nisko mogą upaść z zazdrości.Brawo Janusz!! aby tak dalej Polska potrzebuje wreszcie inteligentnego i modrego przewódce! -
Chcielibyście, oj chcielibyście, ale artykuły pisane na zamówienie pewnych partii wieszczące rozpad RPP to za mało by zatrzymać rozpoczęty proces. -
Polityko,rozczarowalas mnie..Czy w innych partiach nie dochodzi do przetasowan po wyborach?Nazwanie 'Wolnych Konopii' organizacja wplywowa zakrawa juz na kabaret.Jako ze historia est magistra vitae, to przypomne,ze odejscie z PO na samym poczatku dwoch 'tenorow': sp. Plazynskiego i Olechowskiego bynajmniej tej formacji nie zaszkodzilo,a Tuska wywiodlo w koncu do wladzy.Skad w redakcji taka niechec do Palikota?Nadepnal wam kiedys na odcisk? -
Obara,Sadowski,Gajewski,Szypuła i inni .. to niewątpliwie indywidualiści i barwne postacie, jednak dla 95% wyborców którzy głosowali na Palikota to ludzie całkowicie nieznani.Myślę że Palikot nie musi zabiegać o poparcie tak
egzotycznych ludzi z ich zwolennikami ,ponieważ to nie oni zdecydowali o tym że Palikot ze swoimi ludźmi zasiada w Sejmie.Miażdżącą większością dzięki którym Ruch Poparcia Palikota zdobył te 10% głosów to nie są palacze trawki czy ludzie mający problemy z seksualnością.To normalni ludzie którzy mieli dość nieudolnych działań PO (to zgoda na Wawel,to zgoda na harce z Krzyżem to zaczynający się zamordyzm Tuska ,powstawanie klakierstwa w PO).
Wyborcom Palikota zwisa czy ktoś pali trawkę ,peta czy z umiarem ciągnie gorzałę.Jest im obojętne czy za siąsiada ma murzyna,geja czy Żyda.Jeżeli są OK to ich szanuje.
Przed Palikotem jest duża szansa na powiększenie elektoratu, ponieważ Tusk przekształca PO w partię wodzowską.Jego nowy rząd to kpina dla wyborców Sposób postępowania ze Schetyną to zjazd Platformy z 40% do 15% w następnych
wyborach bo tego wyborcy PO Tuskowi nie zapomną !!
Te kilka słów ...że o ile sobie dobrze zanotował to Schetyna będzie prawdopodobnie w Sejmie w jakiejs tam komisji.Donaldzie dlaczego robisz ludziom wodę z mózgu i uważasz ich za idiotów.To nie jest prywatny folwark.Polsce powinni służyć najlepsi.Krótko mówiąc szajba odbiła.
Po prawej stronie Kaczor ze swoimi klakierami poszedł na bój ostatni z partią MNIEJ NIŻ ZERO (to moja propozycja na Ich nazwę dla bulteriera Kurskiego) .Są groteskowi i śmieszni i już nic nie znaczą.
Jeżeli Palikot w najbliższym czasie pokaże że zależy mu na Polsce i poprze to solidną pracą to niech już teraz prowadzi rozmowy z fachowcami w rodzaju Schetyny bo po najbliższych wyborach przyjdzie mu tworzyć rząd.
To duże wyzwanie i poświęcenie ale nic za darmo.
Trzymamy kciuki !! -
Re:Pęknięcie w Ruchu Palikota - pobozne zyczenia "Polityki"?
Od pewnego czasu "Polityka" calkiem otwarcie staje sie tuba propagandowa PO... Niestety! -
Pana Łazarewicza bardzo boli istnienia RP. Już w maju tego roku zaklinał o "oczywistej klęsce" Palikota. Ja mam taką teorię o kato-endeckiej mentalności polskich dziennikarzy i bynajmniej nie tylko tych prawicowych, ale właśnie tych tzw "liberałów". Zarówno "GW" jak i "Polityce" Palikot jest nie w smak. Dlaczego? To nie jest jasne. Chyba, że przyjmie się teorię o kato-endeckim wirusie zżerajacym mózgi niezależnie od politycznej opcji. -
Re: Ruch Palikota to jest "Doda kwadratowa" jak mawiają celebryci medialni
Ten rodzaj protestu ludzi młodych , którzy poparli ten Ruch jest ulotny jak młodość.
Palikot - polityczny celebryta jest zręcznym mówcą, ale wyborcy pragną spokoju . To był bardzo ożywczy "monsun" , ale codzienne problemy to pot, krew i łzy. Jeszcze się nie zaczęło , a już się skończyło - jak w tej piosence. -
-
Troska o Ruch Palikota jest przedwczesna
Palikot może się nie podobać. Zresztą najwyraźniej nie każdemu chce się podobać.
Ale najwyraźniej trudno było Autorowi zauważyć, że wyborcy RP to żaden margines, to także nie ludzie, których łatwo uwieść obiecankami, to przede wszystkim ludzie krytyczni, także wobec mediów, mainstreamu i sondaży. -
Kretynski artykul. Polityka zeszla na psy.
Wiadomo ze Palikot z 41 poslami nie zrealizuje zadnych obietnic. To zaledwie 41 sposrod 460 miejsc w Sejmie. Dlaczego wiec jest to od niego oczekiwane?
Oskarzanie Palikota ze nie zrealizuje obietnic jest wscieklym aktem podzegania. Gdyby Palikot mial przewage w Sejmie,....to bym rozumial.
Autor oczywiscie nie wie ze to PO-PSL sa rzadem i maja wiekszosc w Sejmie ale postanowili nic nie robic pomimo ze moga.
Polski system polityczny skonstuowany jest tak aby zadna z nowych parii nie mogla zaisteniec. Nawet obecnie po wejsciu do Sejmu Palikot ciagle nie ma dostepu do dotacji z budzetu podczas gdy stare partie sie na tym pasa. Media robia sensacje ze Palikot probuje pozyczyc od bankow. A co ma robic? Media to zalosne, prymitywne i jakze prostackie,... Wiadomo, na uslugach PO,...
-
glosowalem na palikota i zrobie to raz jeszcze tak jak moi wyksztalceni koledzy robiacy kariere za granica chcemy polski swieckiej.
polityka ale artykol czysta propaganda w gw to samo lol, kto sie na to nabiera? -
Głębia postulatów partii Palikota,w czasie kryzysu,wręcz poraża.Po pierwsze,najistotniejszym problemem dla Polski-jest zdjęcie krzyża w Sejmie,po drugie ustawa o in vitro,po trzecie legalizacja narkotyków,po czwarte-ostatnie-legalizacja bimbru z możliwością produkcji i sprzedaży przez każdego,kto tego zechce. "Lewicową" partię nie interesują w kryzysie ani podwyżki praktycznie na wszystko,ani bezrobocie,ani coraz większa nędza całych grup społecznych w tym dzieci. Ot,jaki Palikot,taka jego partia. Czy można ją traktować poważnie? Tym bardziej,że pod wpływem Tymochowicza dzisiejszy Palikot,to wczorajszy Lepper-również jak ten ostatni,do swojej działalności uruchamia weksle. Myślę,że powielając tak dokładnie swojego promotora-skończy jak on. -
anna12
Jako bystra osoba, z pewnością zauważyłaś wielce wymowne milczenie Tuska o bezrobociu. Ale może jeszcze nie wiesz. Tusk jest premierem, Palikot nie. I mówił o bezrobociu.Czasami warto słuchać innych, a nie tylko krytykować. -
RP to partia populizmu quasi-klasy średniej
W 2007 r. PAlikot przysięgał "Tak mi dopomóż Bóg", a w 2011 r. chce zdejmować krzyż. To KONIUNKTURALIZM polityczny w czystej postaci. -
Anna12, 6:43
Myślę, że prędzej skończy "lewicowy" Napieralski, podpisujący porozumienie z taką opoką lewicy, jaką jest Business Centre Club. -
Merytorycznie artykuł jest żenujący. Już pomijając całą resztę, jak można RP nazywać "skrajną lewicą"? -
-
Nie jestem zagorzałym zwolennikiem Palikota, ale wydaje mi się,że wiem o co tu chodzi. Po expose Tuska Palikot powiedział, że należałoby wprowadzić podatek od transakcji krótkoterminowych, opodatkować firmy, które są zamykane, aby przenieść się za granicę oraz likwidację zwolnień podatkowych dla korporacji. Więc te groźne słowa powodują, że "pieski reporterskie" liżące ręce, które im dają jeść, piszą (a właściwie gryzą) na zlecenie swoich panów. Wiadomo, że Palikot nie jest w stanie tego przeforsować, ale trzeba odwrócić uwagę od takich herezji. "Polityka" nie tylko zeszła na psy, ale już nawet nie umie ukryć komu służy. -
Żałosny artykulik, żałosna się ta gazeta. -
Jak zawsze problem tkwi w szczegółach.Czytając ten artykuł odnoszę wrażenie,że ludzie którzy zasilili ten Ruch widzą tylko swoje interesy.Polski i jej potrzeb jako państwa nie widać.Pan Palikot poruszył ważne tematy,a to nie znaczy,że sam reprezentuje i propaguje wszystkie głoszone przez Ruch hasła.Jeśli oprócz potrzeb środowisk wybrani Posłowie nie zajmą się ważnymi sprawami dla kraju - gospodarka,bezrobocie,prawo - to lepiej jak znikną i zajmą się tym co lubią.Ja mam nadzieję,że ten Ruch zapoczątkuje nową ,mocną i mądrą partię,która zamiesza tym zasiedziałym i pobudzi wszystkich do myślenia dla ogółu,a nie tylko dla wybranych. -
"A tak znów 10 mln emerytów i rencistów nie ma swojego posła na Wiejskiej."
10 mln wyborców to więcej niż poważna siła. Gdyby interesowało ich przedstawicielstwo w sejmie poprzez posła z partii KPEiR, na pewno taki ktoś by się tam pojawił. -
Nie podoba mi się stronniczość tego artykułu. Dajcie ludziom decydować co jest dobre, a co złe.