Wyszukaj na forum
Forum
Paszporty Polityki 2011 - nominacje - wszystkie kategorie
(19)
2011-12-05 16:53
| nati
Znamy już osoby nominowane do paszportów Polityki w dziadzinach: sztuk wizualnych , teatru, filmowe. Pełna lista nazwisk jest na stronie:
http://www.culture.pl/kalendarz-pelna-tresc/-/eo_event_asset_publisher/L6vx/content/paszporty-polityki-2011-nominacje
Kto Waszym zdaniem najbardziej zasłużył na nagrodę i dlaczego?
Znamy już osoby nominowane do paszportów Polityki w dziadzinach: sztuk wizualnych , teatru, filmowe. Pełna lista nazwisk jest na stronie:
http://www.culture.pl/kalendarz-pelna-tresc/-/eo_event_asset_publisher/L6vx/content/paszporty-polityki-2011-nominacje
Kto Waszym zdaniem najbardziej zasłużył na nagrodę i dlaczego?
-
Re:Paszporty Polityki 2011 - nominacje - wszystkie kategorie
musze sprawdzic dokladniej by odpowiedziec, mam swojego faworyta ale nie ma go w nominacji :P -
No to nie możesz mieć faworyta skoro nie ma nominacji :)
A oglądałeś Kreta z Borysem Szycem? Jeśli nie to tu masz trailertrailer . Rewelacyjny film, koniecznie zobacz -
wlasnie tez slyszalem o tym filmie podobno jest calkiem calkiem Marian Dziędziel to aktor ktorego akurat lubie musze spojrzec na filmwebie zeby sie dowiedziec czegos wiecej nt tego filmu ale jak czytam opinie to sa od skrajnie na tak do skrajnie na nie, coz trzeba bedzie sie samemu prsekonac gdzie lezy prawda, co do reszty filmow sie nie wypowiadam bo nie znam ale oczywiscie terazx przyciagly moja uwage:))) -
Ja Ci powiem , że to co skrajne jest najlepsze :) Film ma wywoływać emocje, niekoniecznie pozytywne. Gorzej jak spotykamy się na ekranie z twórczością nijaką, kiedy po wyjściu z sali nie wiemy co tak naprawdę o filmie powiedzieć -
borysa szyca to lubie ale o filmie nie slyszlaem, ej jak macie jeszcze jakies perelki polskie to dajcie znac :P wieczorami lubie ogladac -
Zobacz tego Kreta najpierw i powiedz co o nim myślisz. To jest właśnie mój faworyt w kategorii filmowej. -
Ja za to nie mam pojęcia co w nominacjach robi film "Wymyk"
Film jest typowy, schematyczny, płytki, nadmuchana fabula, ktora przypomina filmiki ze szkol filmowych, wygląda na to że film zrobił reklame na przekupionej reklamie. -
ten film jest o wyborach i radzeniu czy tez nieradzeniu sobie z ich konsekwencjami tyle mi sie udalo zdobyc nt temat info ale i tak obejrze skoro jest nominownay to czemu nie cos jednak musi sie za nim kryc...:p -
Sama nominacja z filmu arcydzieła nie robi. Nie wiem szczerze mówiąc na jakiej podstawie filmy są wybierane, ale reklama może też ma swój udział. Nie oglądałam "Wymyka" więc opinii nie mogę dać, muszę najpierw obejrzeć -
Jak już wspominałem nominacja tego filmu to jest dla mnie jedna wielka parodia, osoby dostały łapówki żeby reklamować film i nie zdziwiłbym się gdyby sam film dzięki nim trafił jako nominowany -
w dzisiejszych czasa tak bywa ale nie do konca bym sie zgodził i tak z twoja wypowiedzia,
co do lapowek to fakt istenie cos takiego ale nie mozna pisac ze tam to jest skoro nie ma sie dodowu ani tym bardziej nigdy nie bylo zadnych podstaw by tak myslec -
owall zgadzam sie z Toba tez watpie ze to lap[owki natomaist wydaje mis ei ze te osoby wybierajace te filmy maja osobliwy gust...:) -
wedlug mnie wybor filmow powienien byc przez ludzi osoby glosujace a nie jakis 4 osob tak jak kolega wpsomnial o rownych gustach -
No a wiecie jak filmy trafiają w grono nominacji? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :) Może to społeczeństwo wybierało, i co wtedy? :) -
na podstawie obejrzen itd dalej, to jakies zmakniete grono decyduje kto ma przystapic do nominacji a potem zyri wybiera zwyciezce -
A SKAD TY TO WIESZ CZEWSTO TAK BYWA ZE MYSLI SIE JAK POWINNO BYC A TO NIE MA ZA DUZO WSPOLNEGO Z RZECZYWISCTOSCIA...POZDRAWIAM -
ja nie mysle ja to wiem :) na internecie mozna znalezc mase informacji -
to z checia poprosze o jakies linki potwierdzajace twoja teorie bede za nie bardzo wdzieczny tez chcialbym wiedziac jak dziala ta maszyna:)