Wyszukaj na forum
Forum
Małżeńskie wojny w internecie
(7)
W porachunkach rozwodowych byli partnerzy odkryli nowego i bezwzględnego sprzymierzeńca: Internet.
-
nagrywanie bez zgody nagrywającego jest naruszeniem jego dóbr osobistych
Nagrywanie bez zgody nagrywającego jest naruszeniem jego dóbr osobistych. Pamiętajcie o tym, wszyscy rozwodnicy. Połowa podzielonego majątku raz dwa wróci do ex-małżonka, którego nagrywaliście bez jego wiedzy i zgody, jak tylko trafi on na dobrego prawnika. -
do tej pory kobiety mogły i mogą bezkarnie oskarżać mężczyzn o wszystkie grzechy. Nawet jak udowodniono im oszustwo i kłamstwo. Dlatego feministkom nie podoba się
ze niektórzy faceci używają mózgu z zgodnie z prawem nagrywają występy "niewiniątek" -
Re:Małżeńskie wojny w internecie
Moja EX wielokrotnie naruszyła moje dobra osobiste ujawniając "dane wrażliwe", indywidualnie i publicznie. I żadnych konsekwencji, Prokuratura zajmuje się sprawami dopiero wtedy, gdy się "krew poleje".
Gdy dochodziło do awantur i zareagowałem, zabrałem ze sobą dyktafon (na wszelki wypadek). Doszło do szarpaniny (z jej strony - rzuciła się z pazurami), krzyczała wniebogłosy "ratunku, morduje mnie", połamała dyktafon i zniszczyła okulary. Zgłoszenie na Policję i... patrz wyżej. Brak świadka, podważenie wiarygodności, umorzenie. Zmieniłem tok postępowania - unikam EX omijając szerokim łukiem, łącznie z moim mieszkaniem (do którego nie mam dostępu od 2 lat). Mówi się trudno, rzeczy materialne to tylko rzeczy nabyte. Teraz mam spokój, od ponad 2 lat mieszkam z dwójka moich małoletnich dzieci na wynajętym mieszkaniu. I rada po 5-letnim rozwodzeniu się: omijać sądy, policję i prokuraturę jak tylko się da. Tam ciężko znaleźć sprawiedliwość, prędzej nerwy, koszty, czasem upokorzenie lub bezsilność.
Pozdrawiam! -
Bo sprawami o naruszenie dóbr osobistych zajmują się sądy cywilne, nie Policja i Prokuratura. -
Od tego trzeba zacząć, że
kobiety i mężczyźni z tak zakutymi łbami nie powinni, w ogóle, wchodzić w układy małżeńskie. -
-
wpis został usunięty
......... -
"Od tego trzeba zacząć, że
kobiety i mężczyźni z tak zakutymi łbami nie powinni, w ogóle, wchodzić w układy małżeńskie."
Gdyby człowiek wiedział, że się przewróci, to by się wcześniej położył ;-)
Pewnie, że tak. Ale mało kto jest dobrym prorokiem w swoim kraju i w swojej sprawie. Ponadto w Polsce obserwuje się powszechny kryzys małżeństw, nie trzeba czekać na rozwój Internetu by móc określić to już za "plagę naszych czasów". Sam jestem tego przykładem, ale nie dało się już inaczej.