Wyszukaj na forum
Forum
Jak przeżyć życie, by niczego nie żałować
(12)
Rozmowa z Wandą Błeńską, lekarką trędowatych, o tym, jak dobrze przeżyć sto lat.
-
szacunek i podziw
Cóż za niezwykły życiorys.Jak mi bardzo brakuje takich właśnie autorytetów. -
Re:Jak przeżyć życie, by niczego nie żałować
Piekny Czlowiek. Bo trudno o tej Pani pisac z malej litery. Szkoda, ze tego pokroju ludzi, zabrala Polsce okupacja niemiecka i rosyjska - faszysci i komunisci - to swoisty eufemizm. Barak takich ludzi obecnie, bardzo daje sie odczuc we wszystkich aspektach zycia w Polsce. JB. -
Marzenie żeby innych nie ranić to marzenie wszystkich wrażliwych ludzi ,tylko często żyją wśród wilków którzy nie tylko chcą innych ranić ale ich pożreć lub zniszczyć no i tu jest wielka sztuka obronić wrazliwość i życie oraz nadać mu sens nawet wbrew wszystkim wokół , podobno zawsze w otoczeniu człowieka jest ktoś dobry i życzliwy w którym można znaleść oparcie czy bratnią duszę , podobno.... -
wszystko by było może i ładnie i pięknie, gdyby szary człowiek miał większy wpływ na swoje życie. Chociaż jak widać, nie ma na to w ułożonym odgórnie świecie -żadnych szans. A to co człowiekowi pozostaje, to nadzwyczaj niczego nie rozwiązująca -AKCEPTACJA. -
Bzdura kolego, "szary człowiek" w wolnym świecie może być kim chce. Wszystko rozbija się jednak o to, że zwykle "nie chce", tylko czeka aż życie za niego zdecyduje.
Ta pani akurat chciała, i chwała jej za to :) -
Autorytet. Brak takich postaw dzisiaj, a szkoda.
Zycze Pani Doktor duzo szczescia i zdrowia, podziwiam za madrosc zyciowa i zasady.
Wszystkiego dobrego!!! -
Wzór, jakich w dzisiejszych czasach naprawdę niewiele! Pozostałoby życzyć kolejnych stu lat... a nawet jeśli życie na tyle nie pozwoli, to i tak łezka wzruszenia w oku się kręci, jak czyta się o osobie, która jest tak szczęśliwa z przeżytych w swym zyciu dni :) Pozdrawiam serdecznie! -
Moje zycie wydalo mi sie nagle takie plytkie i ubogie, takie osoby sprowadzaja na ziemie swoja odwaga i skromnoscia. Dziekuje za ciekawy artykul o tak wspanialym czlowieku. -
Miałam przyjemnośc spotkania z Panią Doktor przed kilku laty. Życzliwa ludziom i światu, na bieżąco z wszystkim. Dwieście lat Pani Doktor! -
- 9 - Slownie dziewiec wpisow na temat tego artykulu, na 40 milionowy narod. Jestem tym wstrzasniety. Myslalem, ze bedzie lawina dobrych slow i zyczen dla Tej Pani. Jak zwykle - pomylilem sie. Zycze Pani wszystkiego dobrego i wszystkim ludziom na swiecie - Pani pokroju. Ja sam wam nie dorownuje, ale przynajmniej staram sie nie szkodzic nikomu. JB. -
w Polsce mieszka 36,5 mln obywateli i nie ma Polski 40 milionowej. -
Zyczenie
Zycze Pani Wandzie zdrowia i dziekuje Jej za piekny wywiad. Ludzie tacy jak Pani wzruszaja mnie gleboko i motywuja do dzialania. Pani niesamowity zyciorys nijak sie ma do mojego skromnego dorobku, jednak wyraznie widze, ze chciec znaczy moc. Niech Bog Pania blogoslawi!