Wyszukaj na forum
Forum
Lubelska Atlantyda pod Gwiazdą Dawida
(17)
W listopadzie na klatce schodowej bloku Pietrasiewicza leży przeznaczona dla niego bomba. Żeby się bał. Żeby ze strachu przestał poszukiwać w Lublinie żydowskiego miasta.
-
-
Re:Lubelska Atlantyda pod Gwiazdą Dawida
Dlaczego wspomniany Pietrasiewicz zostal w Polsce? Przeciez mogl wyjechac jak wszyscy po wojnie. -
A niby dlaczego mialby wyjedzac? Przeciez jest u siebie.
Popieram z calego serca to, co teatr Brama Grodzka robi dla polskiego spoleczenstwa. -
Lola
A niby dlaczego mialby wyjedzac? Przeciez jest u siebie.
Moze Twoim zdaniem, Obawiam sie jestes w mniejszosci. Mieszka na cmentarzysku Zydow europejskich. -
-
Niestety... Lublin to nie tylko miasto ultra-katolikow. Ostatnio pojawia sie tam coraz wiecej ksenofobii, rasizmu oraz tzw. "narodowcow" (czyli polskich faszystow)! -
Dziwna jakaś niemoc policji w walce z smarkaczami - terrorystami. -
Nietety antysemityzm jest znacznie wyraźniejszy na scianie pd=wsch- dlatego ,ze tam mieszkało wielu Zydów, a ich mienie przywlszczyli sobie dobrzy sasiedzi i nawet podswiadomie ich wnuki boją sie ,że ktoś im to odbierze,nawet podartą pierzyne ,nie mowiąc o mieszkaniu sklepie działce ,czy kosztownościach. Żałosne! -
taa jasne większy na wschodzie to tylko bida zabobon pis i w ogóle ...nie chce usprawiedliwiać tych debili, ale tez coś jest w tym Panu że jest bardzo konfliktowy, poznałem innych ludzi z bramy i są przemili oprócz tego zadufanego ... -
-
To nie sa smarkacze. To sa ludzie pokroju posla PE dra Piotrowskiego i wielu innych na swiecznikach. Antysemityzm wyssala w Polsce wiekszosc z mlekiem matki, a na lubelszczyznie sa tycy szczegolnie liczni. Co robi KK, aby godnie reprezentowac oficjalne poglady Watykanu na temat Zydow? Co robi biskup lubelski, aby zapobiec takim postawom? Co robia wladze miasta, aby nie dopuszczac do takich "wybrykow"? co robia szkoly i nauczyciele, aby ksztaltowac mlodych ludzi, zamiast zniewalac ich umysly? Pytania bez konca, ale odpowiedzi nie ma. -
No to są właśnie skutki wychowywania przez szkołę państwową.Jeśli rodzice nie wychowają dobrze dzieci to nikt ich w tym nie zastąpi, ale dzisiaj do wychowywania nie swoich dzieci garną się na siłę urzednicy. No i sa rezultaty. Kiedyś jeszcze rodzice odpowiadali, nawet karnie za wybryki dzieci, dzisiaj nie, bo państwo ingeruje w rodzinę i zabrania rodzicom wychowywać po swojemu. -
-
Polska nienawiść
@ michrich
Wymieracie...wymieracie, wy ksenofoby, rasiści, antysemici...wymieracie jak dinozaury. I mam nadzieję, że jak moje dzieci będą miały dzieci, to was już wcale w Polsce nie będzie. Mam taką cichą nadzieję... -
| al-qahira_eg
Polska nienawiść
@ michrich
Wymieracie...wymieracie, wy ksenofoby, rasiści, antysemici...wymieracie jak dinozaury. I mam nadzieję, że jak moje dzieci będą miały dzieci, to was już wcale w Polsce nie będzie. Mam taką cichą nadzieję...
Dlaczego @michrich?
Ja jestem Zydem i nie mieszkam w Polsce od kilkudziesieciu lat
Z powazaniem
michrich -
Panie michrich - raz pan brzmi jak wlasnie ksenofob, syczac ze Piotrowski nie wyjechal, potem ze pan pan jest zydem i ze wyjechal i tak dalej.
Prosze pana, ludzie czasami wpisuja na forum jakies reflekcje ktorych celem jest zrozumienie, porozumienie, solidarnosc i jeszcze pare pozytywnych motywow.
Wpisywanie sie tylko po to zeby kopcic swoja niechecia - po co.
Wprowadza pan atmosfere konfliktu ktory ani w artykule ani w komentarzach nie mial miejsca. -
Przykre, że w Polsce można być albo filosemitą, albo antysemitą... Może to nie do końca prawda, bo są: tacy, którzy w ogóle nie wiedzą o co chodzi; i tacy, dla których różnorodność socjologiczno/religijna przedwojennej Polski jest fajna - bez wyróżniania... Media oczywiście biało-czarne, czyli filo-anty... A ja chcę każdego człowieka traktować tak samo - bez względu na religię, kolor skóry i przekonania.