PASZPORTY 2011. Nominacje w kategorii Muzyka popularna

(3)
Od kilku dobrych lat kolejne typowania do Paszportów pokazują brak zdecydowanej dominacji jednego wybranego nurtu. Teraz również sytuacja się powtarza. Wśród wskazywanych kandydatów swoją reprezentację ma jazz, hip-hop, elektronika, nowe pomysły rockowe i tzw. alternatywa.
  • 2011-12-15 14:07 | pietia

jedyny zespół który ma "paszport" w kieszeni to neo retros

i może jeszcze julia marcell. Reszta niestety odstaje przede wszystkim poziomem wykonawczym i nigdy za granicą nie będzie miała szansy zaistnieć. Każdy kto ma uszy ten wie, o czym mowa. Trzymam więc kciuki za Julię i Neo Retros za rok:)
  • 2011-12-16 03:13 | Wal

Re:PASZPORTY 2011. Nominacje w kategorii Muzyka popularna

Nie musi miec idoli do nasladownia?Przeciez Julia Marcell jest kopia Björk ona nawet nasladuje jej islandzki akcent co oczywiscie jest zalosne.
    No to ciekawe jak kariere zrobi za granica(moze w Niemczech lub w Szwajcarii) ale nigdzie dalej.Tam jest konkurencja-nie to co u nas.A moze by ktos poczytal noty producenckie na jej albumie - Julia jest produktem:(
  • 2011-12-18 17:28 | reni-ferka

Re:PASZPORTY 2011. Nominacje w kategorii Muzyka popularna

ja mam uszy i słucham - Julia to nowa jakość i obojętne jest mi to czy podobna jest do Bjork czy nie, jej muzyka jest porywająca, niepokojąca, i nawet słabsze kawałki są po prostu perfekcyjne pod względem muzycznym. Zanim jej nie posłuchałam, byłam za siostrami Wrońskimi - to takie swojskie, liryczne i naprawdę fajne granie (nie wykreowane a naturalnie się wydobywające). Ale cóż, po przesłuchaniu Marcell, niestety muszę zmienić zdanie: to jej się należy paszport, bo to talent wielkiego formatu, świadoma muzycznie, poszukująca, a mająca za sobą tę drogę, którą trzeba przejść, by mogli inni powiedzieć: profesjonalizm. Ona jest już na tym poziomie,choć przecież w sztuce profesjonalizm nie jest najbardziej punktowaną wartością. Chodzi o wyraz, artystyczny wyraz i porównując tą kwestię - Marcell jest gotowa...na paszport. Amen

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną