Buzek to raczej karp na stole wigilijnym.
Buzek jest osoba niezwykle nieporadna, nie zorganizowana i nawet nie rozgarnieta. Nie wlada jezykiem angielskim co jest zalosne. Jego wystepy w Parlamencie Europejskim byly i sa wstydem dla Polski. Dobrze to okropienstwo sie konczy.
A to jest najbardziej ciekawe. Glowowanie nad nowym przewodniczacym odbedzie sie 17 stycznia i juz wiadomo ze wygra Shultz. Oto demokracja europejska !!! Nie z tej Ziemi.
Shultz wiec dostanie nominacje, to juz zadecydowano, wybroby beda tylko farsa co juz wiadomo. Bedzie to jednak pozytywna zmiana. Buzek nie dorasta Shultzowi do kostek.
Wyszukaj na forum
Forum
Kończy się kadencja Jerzego Buzka jako przewodniczącego PE
(7)
Profesor Jerzy Buzek kończy swoją 2,5 letnią kadencję jako przewodniczący Parlamentu Europejskiego. Ostatnią sesję parlamentu poprowadzi 17 stycznia. Wtedy też odbędzie się głosowanie i stanowisko przewodniczącego obejmie niemiecki eurodeputowany Socjaldemokracji, Martin Schulz.
-
-
Re:Kończy się kadencja Jerzego Buzka jako przewodniczącego PE
no przecież za to, że wbrew woli Polaków zaciągnął wszystkich do OFE -to i tak za ten szwindel dostał kiepskie stanowisko. -
No coz pisiorow krew zalewa co widac po tych gryzmolach powyzej.
Buzek to bardzo sprawny polityk rangi europejskiej a przy tym czlowiek sympatyczny o wysokiej kulturze osobistej.
Dziekujemy Panie Jerzy za godne reprezentowanie Polski.
Duze brawa !!! -
Jakoś nie śledziłem kariery pana Buzka. Proszę daj trochę linków do opisów jego dokonań politycznych na arenie europejskiej. Śledząc zapisy video z obrad, mogłem tylko dostrzec jego nieporadność językową. Zastanawiam się, jak ktoś może być skutecznym politykiem, kiedy nie rozumie, co do niego mówią? -
Działalność Buzka była skierowana na Polskę, gdyż gdzie indziej nie miał nic do powiedzenia. Bez kierującego z tylnego siedzenia mentora był bezradny. Dzięki występom w polskich mediach ma zapewnioną kolejną kadencję w europarlamencie.
Gdyby znał słowo -"wstyd"- to po 2001 roku nie pokazywałby się publicznie. -
Może Buzek jest nieporadny we flamandzkim ale ja nie zauważyłem by nie radził sobie z językiem angielskim wrecz przeciwnie.
Tu masz przykład kartofla w Parlamencie Europejskim.To jest naprawdę wstyd,że ktoś taki reprezentuje Polskę
http://www.youtube.com/watch?v=UFxoPkBVjD8 -
A ja poczekam na jakiś artykuł w Polityce o "prywatyzacji" PZU (pomagierem był wtedy osobiście Maryjan) oraz o czterech groteskowych reformach za czasów AWS. Wtedy wszyscy będą mogli spojrzeć na jego dokonania w Brukseli z szerszej perspektywy :)
BTW: jak jest pensja przewodniczącego PE?
-
wpis został usunięty
.........