Wyszukaj na forum
Forum
Programy kulinarne w polskich telewizjach
(13)
Telewidzowie tyją od samego patrzenia na ekran. Telekuchnia karmi tłusto i obficie.
-
kuchenne porazki raczej
Kuchenne rewolucje to jest program zapewne na jekiejs licencji i kompletnie zerzniety z programu amerykanskiej telewizji Fox pt. Kitchen nightmares. program jest prowadzony przez znanego na calym swiecie "celebrity chef" Gordona Ramsaya i pani Gessler wypada bardzo blado w porownaniu z oryginalem. Porownywanie tego programu do Housa jest kompletnie nieudana metafora i swiadczy o nieznajomosci tematu i kiepskim przygotowaniu do felietonu. -
Re:Programy kulinarne w polskich telewizjach
Calkowicie zgadzam sie z poprzednim kometarzem. To do Brytyjczyka Ramseya nalezaloby pania Gessler porowac (o ile miesci sie ona w skali porownawczej), a nie do Housa. Nastepnym razem prosze lepiej zglebic temat.... -
Od czasu do czasu spotykam się ze stwierdzeniem, że Kuchenne Rewolucje nie umywają się do programu Gordona Ramseya - i muszę przyznać, że nie mam pojęcia dlaczego. Widziałem kilka odcinków, które polegają na tym, że jakiś wariat szamocze się po kilku pomieszczeniach i nadziera na wszystkich dookoła. Niech mi ktoś wyjaśni, w czym ten program może być lepszy od dowolnego innego? -
Ci którzy prowadzą restauracje z przekonania i pasji nie mają najczęściej kłopotów. Kłopoty mają ci, którym wydaje się że to prosta sprawa. Niektórzy z nich w swoim przekonaniu utwierdzają się oglądając programy kulinarne, w których wszystko powstaje łatwo i przyjemnie. Kiedy rzeczywistość skrzeczy, woła się na pomoc fachowców, ale to z rzadka przynosi efekty.
-
w tych programach nasze kompleksy walczą o dobre i lepsze z tradycją
Bardzo podobał mi się odcinek Kuchennych Rewolucji o Restauracji Panorama z małego misteczka niedaleko Łomży którą Pani Magda Gelssler przemianowała na Wiszące Ogrody nad Narwią.Nazwa nieco pretensjonalna ale trafna. Podobało mi się w tym programie wszystko . Pielęgnowanie przez właścicieli tradycji kulinarnych i kulturalnych regionu/ wspaniały zespół kurpiowski / , eksponowanie przez Magdę Gessler pracy cichutkiej ale pracowitej i utalentowanej kucharki Pani Stasi która te lokalne dania wspaniale przygotowywała . Świetnie i zabawnie Pani Magda odkryła konflikt skąpej , słabo zorganizowanej i leniwej matki z energicznym i przedsiębiorczym synem podczas wyścigu na łódkach wiosłowych . Cudowne miejsce ze wspaniałą panaoramą nad Narwią . Świetna tu była Pani Magda, miła i raczej elegancka, żaden tam doktor Hause ,zauroczona klimatem miejsca i pyszną lokalną kuchnią .Jej rola polegała tylko na uwypukleniu zalet tego magicznego miejsca nad Narwią nową nazwą i bardziej bogatym kwiatowym wystrojem restauracji . Poprosiła też Panią Stasię o dodanie sosów do smażonych ryb słodkowodnych , kartaczy - ziemniaczanych pyz z miesem i pieczonej ziemniaczanej babki z boczkiem .Namówiła właściciela do bardziej obfitych dań i porcji poprzednio skąpo wydzielanych przez matkę . To był znakomity program i piszę o tym dlatego że my wszyscy stale mamy głebokie kompleksy zwiazane z zacofaniem w stosunku do Zachodu i wieloma prymitywnymi zachowaniami naszych Rodaków które szczególnie widać podczas suto zakrapianych przyjęc w okropnych knajpach. Tu ze wszystkiego mogliśmy być dumni. -
pic na wodę fotomontaż -z propagandą o tłuszczach i węglowodanach.
Mam 40 lat i przy wzroście 180 ważę 70 kilo ,od 20 lat tak samo. I wsuwam wszystko co popadnie, bez jakichkolwiek ograniczeń. -
Moze masz nadczynnosc tarczcy albo pasozyty... albo farta
W kazdym razie, gratuluje przemiany materii -
Nie ma województwa zielonogórskie, jest lubuskie. -
Teściowa!
Na temat "Kuchennych rewolucji" usłyszałem kiedyś bardzo celny komentarz: "Ta Gessler to chyba własnego zięcia nie ma i dla tego z takim upodobaniem robi za teściową u obcych ludzi" -
Teściowa!
Na temat "Kuchennych rewolucji" usłyszałem kiedyś bardzo celny komentarz: "Ta Gessler to chyba własnego zięcia nie ma i dla tego z takim upodobaniem robi za teściową u obcych ludzi" -
"Robert Makłowicz przyrządzał posiłki przy minus 20 st. Wojciech Cejrowski na połykał świeżo wykopane przez Indian robale, a Joanna Krupa zjadła to, co sama ugotowała."
To niesamowite. To niezla rzecz musiala ugotowac :-DDDD -
Szanowny autorze ciekawego artykułu. W Polsce nie ma województwa zielonogórskiego. -
o, województwo zielonogórskie? obok gorzowskiego, poznańskiego, leszczyńskiego itd.
A reforma ponoć była 13 lat temu. Ehhh, bez telewizora w domu jednak sporo mnie omija :) -
wpis został usunięty
.........