Ukraińskie więzienia nie wygladaja zle.
Julia Tymoshenko ma zapewniona prace i bedzie mogla zaoszczedzic miesiecznie do 800 zl. Jest wiec parodia ze jako Premier, Tymoshenko nie byla w stanie zafundowac takich warunkow ukraincom. Okolo 10% nie ma pracy a ponad 80% nie jest w stanie zaoszczedzic niczego.
Podobnie jest w Polsce. Na przecietnego polaka przypada 37 zl dziennie brutto, po podatakch zaledwie 18.5 zl na dzien. Ale awansem jest dostanie sie do wiezienia. Na przecietnego wieznia rezim wydaje 63 zl dziennie. Dostanie sie do wiezienia w Polsce jest dosc powaznym awansem. Osiagnieciem !
I o polskiego wieznia Unia sie troszczy. Podczas gdy rezim nie torszczy sie o wolnych polakow. Unia ocenia ze polskie wiezienia sa ponizej europejskiego standardu co ubliza prawom czlowieka.
Ciekawi mnie dlacczego pani Jagienka nie interesowala sie Szczytnem-Szymanami, ani Abu Ghraib ani Guantanamo???
Wyszukaj na forum
Forum
Ukraińskie więzienia to nie wczasy
(8)
Przeniesienie Julii Tymoszenko, byłej premier Ukrainy z aresztu w Kijowie do kolonii karnej dla kobiet pod Charkowem, gdzie miałaby odsiadywać wyrok siedmiu lat więzienia pokazuje, że prezydent Wiktor Janukowycz wybrał kierunek i nie zamierza się cofnąć.
-
-
wpis został usunięty
......... -
wpis został usunięty
......... -
Re:Ukraińskie więzienia to nie wczasy
Pani Redaktor, w tej sprawie nie ma żadnego znaczenia w jakich warunkach więziona jest Pani Tymoszenko.Wcale bym sie nie zdziwił, gdyby okazało się, że w takich warunkach o jakich mówią służby więzienne. A czemu nie, mamy gest.
Wyciąganie wniosków z ogólnej wiedzy o stanie więziennictwa na Ukrainie jest absurdalne.
Ocena na odległość czy sądzenie i skazanie Tymoszenko jest właściwe,nie powinno nas obchodzić. Chyba, że przyjmiemy, że także w naszym kraju władza nie podlega odpowiedzialności karnej.
Ciekawe co Pani sądzi o ciągnących się w naszym kraju procesach przeciwko Jaruzelskiemu. Czy będzie Pani protestować przeciwko procesom wytaczanym na podstawie nowej konstytucji członkom partii socjaldemokratycznej na Węgrzech.
Ja w tej demokratycznej rzekomo Polsce byłem ścigany przez prokuraturę IPN-nowską za zbrodnię komunistyczną, z tytułu wypowiedzenia funkcji kierowniczej nauczycielowi, który pełnił ją kiepsko od 1949 roku. Byłem funkcjonariuszem państwa komunistycznego, bowiem w chwili popełnienia zbrodni od miesiąca pełniłem funkcję gminnego dyrektora szkół. Zbrodnią było, według prokurator IPN w Rzeszowie przekroczenie uprawnień, ponieważ wydawało się jej, że w latach osiemdziesiątych gminni dyrektorzy szkół nie mieli uprawnień do odwoływania podległych sobie dyrektorów.
Dochodzenie w tej sprawie trwało dwa lata, przesłuchano kilkudziesięciu świadków, postawiono mi zarzuty, po czym sprawę umorzono, bowiem okazało się, że miałem prawo wypowiedzieć funkcje kierowniczą, czyli zbrodni nie popełniłem. Postępowanie w tej sprawie prowadzono dwadzieścia sześć lat po wydarzeniach, i 7 lat po śmierci dyrektora, który notabene przeszedł na emeryturę z funkcji dyrektora, bowiem moje wypowiedzenie nie doszło do skutku.
I my Polacy chcemy pouczać inne nacje jak mają sądzić i karać swoich obywateli? Niech Pani nie żartuje, z czytelnika Polityki od początku jej istnienia. -
"Tymoshenko" - to wy to tak piszecie (transkrypcja) na Bialorusi ? Albo tylko w ministerstwie propagandy w Minsku, przy tlumaczeniach z amerykanskiego ? :)))) -
p. Wilczak Bóg zapłać za cenzurę. Julka oszukała Ukrainę na gruba kasę będąc szefem JESU bo przemycała gaz poza kontrola celna dla brytyjskiej firmy. I za to siedzi. Jej mąż w latach 90tych był poszukiwany listem gończym przez Interpol.
2012-01-10 05:14 | Adam 2222
Lazarenko, były premier Ukrainy, w USA za rok kończy odsiadywanie siedmiu lat za pranie pieniędzy.
Z tym ze Kalifornia szykuje się do konfiskaty drobnych $280 mln jakie zaoszczędził.
www.payer.de/arbeitkapital/arbeitkapital030702.htm
-
Bardzo współczuję Julii Tymoszenko, ale jej sprawa wyglada mi na prowokację polityczna, a nie smieszna zemste Janukowycza. Izolacja Ukrainy przez Unię jest na reke przede wszystkim Rosji i tu raczej widzialabym inspirację w kierunku takiego pogorszenia stosunkow Ukrainy z Europa. -
-
Re:Ukraińskie więzienia to nie wczasy - czyli artykul o niewinności zawinionej grzesznicy
Artykul ni z gruszki ni z pietruszki być może opłacony w ramach międzynarodwej pomocy wyciagnięcia Tymoszenko Julii z bagna w jakim się ta przygłupia kobitka znalazła. Przypomina mi to opowieści Ian Flemming'a o bohaterze Bond James który miał license to kill , tutaj z kolei wg tekstu autorki pomija sie wstydliwy wątek majątku Tymoszeko Julii rzędu 1 mld Euro( źródła zachodnie) , który się dorobiła w sposób taki,że ściga ją do tej pory rosyjska prokuratura, także kontrakty które podpisała były pod presja strony rosyjskiej jest to prawdopodobne, by Rposjanie mogli sobie odbić część tego co nakradła włąśnie z mężem , który dał drapaka do Czech, bo byłoby następne przedstawienie i byc może zahaczyło by to państwa ościenne, gdyby we dwójkę zaczęli cieńko śpiewać
Tymoszenko Julia wyrosła na postać jak Bond James, o tyle jeden miał uprawnienia by zabijać , ta natomiast by kraść , oczywiście krółestwo a nie flaszkę wódki. Szkoda ,że autorka artykulu nie napisała o wilii córki Tymoszenko w Londynie na Chelsea , zakup ok. 60 mln funtów, czy o zdjęciach posiadłości w Szwjacarii, Anglii jakie ukazaly sie w Hallo 3 lata temu. Nie wiem skąd ta obrona złodzieja wychodząca z UE , bo dla mnie staje sie coraz bardziej oczywiste, że zgnilizna korupcji, przekretów i złodziejstwa nie dotyczy ekip rządzących. Przychodzi głodna hołota do władzy i kradnie ile sie da, jest nietykalna. Ale przecież ta hołota rządząca to nie monarchia, ona okrada państwo,jakże zatem może być nietykalna ? Wydaje mi sie ,że Ukraina wywołała pewne zjawisko , gdzie wielu rządzących jest oburzonych, ale najczęściej tych , którzy nie mogą się wytłumaczyć ze swoich majatków. -
Przez 20 lat po zmianie ustroju i uzyskania niepodległości nikt na Ukrainie /także Tymoszenko/ nie widzieli potrzeby zmiany prawa, a dopiero po skazaniu byłej premier wszyscy w Europie żądają Jej uwolnienia. W mediach /i nie tylko/ ocena władz Ukrainy jest jednoznacznie negatywna. Wskazanie natomiast dowodów/przesłanek Jej niewinności, za wyjątkiem politycznych aspektów, trudno się doszukac. Czy znane są warunki umowy za zawarcie, której była premier odpowiada? Osobiście uważam odpowiedzialnośc karną za takie umowy niewłaściwą, ale na świecie różnie bywa, np.były prezydent Tajwanu /łapownictwo?/, były prezydent Panamy /narkotyki i chyba łapownictwo i chyba agent CIA?/, była prezydent Filipin /łapownictwo?/.