Wyszukaj na forum
Forum
Publicyści "Polityki" wróżą polskim politykom
(20)
W 2012 r. jedne gwiazdy polskiej polityki rozbłysną, inne przyblakną, a niektóre zapewne zgasną. Oto nasze przewidywania.
-
Nie ma co się bawić we specjalne wróżby, kiedy i tak wiadomo
że PO to już GAME OVER -
Re:Publicyści
"Nie ma co się bawić we specjalne wróżby, kiedy i tak wiadomo
że PO to już GAME OVER "
Znaczy to,że teraz nadchodzi czas na:legalne - narkotyki,prostytucję,sutenerstwo i co tam jeszcze, tylko Palikot i jego ludzie wymyślą.Winszuję.
-
Temat zastępczy (marihuana i prostytucja).
" czas na:legalne - narkotyki,prostytucję,sutenerstwo"
A co złego jest legalnej prostytucji i marihuanie ?
Bo na pewno policja mogłaby się zająć np eliminowniem pijanych kierowców zamiast gonić za licealistami ze skrętem czy prostytutkami jakiej by płci nie były. ;)
-
do 2012-01-10 17:00 | MMK
"A co złego jest legalnej prostytucji i marihuanie "
Jeżeli masz dzieci to..............brawo.Musisz je bardzo kochać.... -
""A co złego jest legalnej prostytucji i marihuanie "
Jeżeli masz dzieci to..............brawo.Musisz je bardzo kochać...."
Kocham moje dzieci i nie oczekuje że będzie je "wychowywać" w temacie narkotyków czy prostytucji państwo w postaci policjanta. Wole żeby państwo zajęło się tym, na co ja nie mam wpływu, czyli np wspomnianymi pijanymi za kierownicą.
Rozumiem w temacie "co złego jest w legalnej prostytucji i marihuanie " merytorycznych argumentów brak ? ;) -
Panu S.Osińskiemu wywołujący agresję alkohol, z powodu używania którego 30 tys ludzi rocznie w Polsce traci życie, nie jest problemem. Prawdopodobnie dlatego, iż wpisuje się w katolicką tradycję. Natomiast mająca relaksujące działanie marihuana, od której jeszcze nikt nie stracił życia, dla pana Osińskiego stanowi zagrożenie. Czego to syndrom? -
do 2012-01-11 16:01 | medor5
Proszę Pana.Dlaczego Pan zmyśla?.
W żadnym moim wpisie,nie znajdzie Pan pochwały spożywania alkoholu.
Co ma wspólnego "wywołujący agresję alkohol, z powodu używania którego 30 tys ludzi rocznie w Polsce traci życie, nie jest problemem." z wpisywaniem się w "katolicką tradycję"?.Co ma piernik do wiatraka?
" Natomiast mająca relaksujące działanie marihuana, od której jeszcze nikt nie stracił życia, dla pana Osińskiego stanowi zagrożenie. "
-Znam,a raczej znałem(niestety) ludzi którzy od "marychy" zaczynali i doszli do" hery".Już niektórych nie ma.Taka jest ludzka natura.Masz tysiąc ,chcesz mieć dwa .A czemu nie pięć?.
Nie życzę pańskim dzieciom ażeby praktykowali"relaksujące działanie marihuany, ". -
Panie Osiński, gdyby widziałby pan problem alkoholu, który jest nie gorszy niż "hera", a może gorszy, to by pan inaczej formułował swoje uwagi. Ano ma piernik do wiatraka to, że fakt iż wyartykułował pan problem słowami: "legalne - narkotyki,prostytucję,sutenerstwo i co tam jeszcze, tylko Palikot i jego ludzie wymyślą" nic nie wspominając o głównej i śmiertelnej używce wobec której problemy "marychy i prostytucji" to pryszcz i co do której legalności ani PiS ani PO nic absolutnie nie mają, a ludzie z tych formacji bardzo podobnie do pana wyrażają swoje niepokoje związane z legalizacją marihuany czy prostytucji, dużo mówi o pana mentalności. Jest to mentalność hipokryty. Pańska wiedza na temat używek nie wychodzi poza krąg prawicowych sloganów i obiegowych półprawd wykrzykiwanych przy różnych okazjach przez rozhisteryzowanych i katolickich stróżów moralności z PiS przede wszystkim i z PO także bo to w zasadzie jedna cholera.
Tak się składa, że alkohol wyjątkowo dobrze przyjął się w cywilizacji zachodniej, której bez wątpienia chrześcijaństwo jest jednym z fundamentów. Jestem przekonany, że to nie przypadkowa koincydencja. A w Polsce określenie katolik-alkoholik też nie wzięło się z sufitu.
A poza tym niech pan przyjmie do wiadomości, że wszelcy amatorzy używek lądujący na tamtym świecie zaczynają zawsze i przede wszystkim od legalnego i dostępnego wszędzie alkoholu. Niech pan sobie to zapisze w swoim notesie. -
do 2012-01-11 21:43 | medor5
Na powyższe ble,ble,ble jak mawiał mój niegdysiejszy adwersarz na tym forum,nie mam argumentów.
Jeszcze raz Panu powtarzam,to że w moim poście napisałem "Znaczy to,że teraz nadchodzi czas na:legalne - narkotyki,prostytucję,sutenerstwo i co tam jeszcze, tylko Palikot i jego ludzie wymyślą.Winszuję. ",nie oznacza,że działanie alkoholu i tytoniu uznaję za pozytywne.Wręcz przeciwnie.
Proszę przeczytać propozycje RP ,dotyczące legalizacji nie tylko "marychy" ale i innych narkotyków i zapisać "swoim notesie."
"katolik-alkoholik też nie wzięło się z sufitu. "Dokonał pan wielkiego,epokowego odkrycia,że niekatolik-niealkoholik.Też do notesu.
-
Nie dziwię się , że nie ma pan argumentów. Od początku nie miał pan żadnego argumentu poza wyhodowanymi na lękach i urojeniach sloganami z prawicowego POPiS-owego obiegu.
Nie miałoby to , żadnego znaczenia gdyby nie fakt, że z powodu takiej bezmyślności ludzie na świecie tracą życie albo robi się z nich kryminalistów. Oglądałem program o wojnie narkotykowej w Meksyku. Giną tam nie setki a tysiące ludzi z powodu walk gangów które opanowały rynek handlu narkotykami i ich szmuglem do USA. Można by to w poważny sposób ograniczyć po prostu legalizując ich sprzedaż na terenie USA. Na pytanie skierowane do urzędnika z USA dlaczego tego nie uczynią, odpowiedział on, że „ wtedy wyjdzie na to , że nie potrafimy sobie dać rady z problemem narkotyków”. Czyli dla tego idioty, a takich jest mnóstwo wśród urzędników amerykańskich na wszystkich szczeblach, prestiż jest ważniejszy niż ludzkie życie! Niestety do tępego łba najprostsze prawdy nie mają dostępu. Dlatego propozycje legalizacji narkotyków również w Polsce napotykają na taki opór.
-
Bzdury gadasz. A o to, że dziecko zostanie alkoholikiem się nie boisz? Albo że zdechnie od fajek na raka? -
"Pod koniec roku najjaśniej rozbłysła gwiazda Radosława Sikorskiego. Minister spraw zagranicznych od dawna należy do politycznej pierwszej ligi"
Polityko to jest zalosne oblakanie. Jacy wy jestescie marni !!!
Sikorski jest najbardziej niekompetentnym skladnikiem tego nie-rzadu. Rosofob z zawodu i dodatkowo chory na rusofobie. Nieuleczalnie. Dla takich jednostek nie powinno byc miejsca na zadnym stanowisku publicznym. Szczegolnie ze nikt nie mial szansy na niego glosowac, zostal zainstalowany.
Z depeszy WikiLeaks wiemy z jaka desperacja Sikorski zabiegal o tarcze. I wiemy ze byla to incjatywa skierowana przeciwko Rosji i nadal jest. Ale Sikorski i spolka bezczelnie oklamywali polakow i na dal to robia ze tarcza jest przeciwko Iranowi. Tylko za te klamstwa Sikorski powinien znalezc sie w sadzie.
Sikorski stara sie sprowadzic konflikt Rosja-USA na polskie terrytorium. Bo tarcza oznacza odnowe zimnej wojny i w konsekwencji ucieczke z Polski i Europy Wschodniej kapitalu. A wiec stagnacje, bezrobicie, i biede. Sikorski ani jego handler oczywiscie nie zdaja sobie sprawy z konsekwencji swego postepowania. Bo nie maja mozgow. Ani te polskie ubogie dzeinnikarstwo.
Jako rezultat zabiegow Sikorskiego polacy juz placa. Radary zainstalowane przez Nato i radary ktorymi odpowiedziala Rosja gotuja jak mikrofalowki polakow. Wzrost chorob nowotworowych i bialaczki powiniene juz byc zaobserwowane.
Jako minister spraw zagranicznych Sikorski powinien stwarzac polityczne warunki z krajami swiata dla rozwoju polskiej gospodarki. Sikorski nic nie zrobil w tej dziedzinie, wrecz przeciwnie niszczy je. Stosunki z Rosja sa zle, z Litwa zle, z Bialorusia tragiczne, z Ukraina zle. To reprezentuje juz kilka milionow straconych miejsc pracy w Polsce.
Inna wizytowka tego ministra i jego nie-rzadu jest polski najmenink w Afganistanie walczacy na koszt polskiego podatnika dla amerykanskiego pana. Gdyby walczyli dla Gadaffiego zarabiali by $2.5 na glowe za dzien.
Im szybciej ten minister i ten nie-rzad zniknie tym lepiej.
PS, przemowienie (a raczej odczyt) Sikorskiego w Berline zostalo przygotowane w Brytani. Kogo wiec on reprezentuje ? -
Jestem głęboko zaniepokojony.Ani słowa o "reżimie"?.Czyżby psychoterapeuta wytłumaczył co to jest reżim?. -
Olbrzymia wiekszosc ministrow w rezimie dyktatora Donka Tuska nie posiada ani wyksztalcenia ani doswiadczenia zgodnego ze specifika ministerstw ktorym maja przewodzic. A wodz dyktator nie prowadzil nawet kiosku Ruch zanim zostal premierem. Ci ludzie zostali starannie wybrani za ich sluzalcze cechy wobec dyktatora. To ludzie ktorzy swym intelektem nie zagrazaja przewodniej roli dyktatora. Oczywiscie ze ci ludzie ne beda w stanie nic pozytecznego zrobic dla kraju. A jezeli ktoremus z nich przypadkiem cos sie uda to wyleci by dalej nie zagrazac dyktatorowi. Wiekszosc tych ministrow bedzie robic tylko za pasozyta.
A wiec co mozna wrozyc takiemu nie-rzadowi ?
Ze nie doczekaja pelnej kadencji. Najdalej po Euro2012 zacznie sie bajzel w wyniku ktorego ten nie-rzad bedzie zmuszony podac sie do dymisji. Mam nadzieje ze Unia przysle kuratora.
Pytanie - po co ten nie-rzad istnieje. Co oni chca osiagnac dla Polski. W jaki sposob ta zgraja zamierza poprawic poziom zycia polakow? Kto zna odpowiedzi na te pytania??? -
" opiniotwórcze elity w kraju", dawno się tak nie uśmiałem. -
Arłukowicz chłonął wiedzę od pozarządówek. Bzdura. Były to dyskusje o niczym. Ludzie szli z nadziejami i wychodzili z niczym. Przed wykluczeniem uchronił tylko siebie. Wykluczenia od parlamentarnego stołka. On i Palikot to klasyka tow. Szmaciaka. Palikot dużo leje wody. Ale jest jak bęben afrykański. Huczy, ale dlatego, że jest w środku pusty. Wystarczy zapytać Palikota, jak pomógł bezdomnym rodzinom przy ul. Przyce 17 w Warszawie. Do telewizji mnóstwo krzyku, obietnic, szum śmieci w jesienny dzień. Po kilku tygodniach jest tam jeszcze gorzej niż było! Ale znikły kamery, dziennikarze, to po co się wysilać. ale obaj panowie znajdą zawsze naiwnych, którzy im uwierzą. Takie polskie społeczeństwo. -
Po Polityce spodziewałbym się czegoś bardziej oryginalnego niż powtarzanie powierzchownych frazesów. Przecież to nawet nie wróżenie z fusów. -
Proszę bardzo. "POlityka" coś ostatnio zaostrza kurs na POprawność POlityczną. Do czego to doszło, żebym ja, socjalista, musiał pisać o "POlityce" jak jakiś PiSior?
Macie, darmozjady:
http://wybory.xaa.pl/ -
Ostrożnie
Pamiętam rady mojego dziadka starego rzemieślnika który mawiał tak a odnosiło się to do warsztatów rzemieślniczych które był "od wszystkiego". Mówił "jak coś jest od wszystkiego to przeważnie jest do niczego" . Może teraz w dobie "multi pracowników " od wszystkiego jego rady wyglądają na nieco staroświeckie ale jego teza broni się sama. Mimo że nie żyje kilkadziesiąt lat to meble które zrobił nadal stoją w domach wielu ludzi w tym i w moim a jakość ich jest nie do podważenia. Minister Sikorski jako człowiek od wszystkiego budzi moją nieufność . Jego nieco infantylne zachowanie lekko śmieszy . Niech zostanie misnistrem spraw zagranicznych , wystarczy . -
główną choć blednącą gwiazdą polityki teraz jest gospodarka
Te prognozy wydają mi się na wyrost bo wszystko zalezy od sytuacji na rynkach światowych . Gwiazdy a właściwie gwiazdeczki polskiej polityki to sorry miernota nie warta uwagi ani specjalnych analiz . Nie lepiej jest w polityce światowej .Dzis prawdziwe gwiazdy błyszczą w show biznesie ale też i w firmach w wyscigu po duze pieniądze. Po prostu w demokracji na polityce nie robi się spektakularnych pieniędzy to i publika nie dopisuje .Co innego taka Libia czy Egipt tam to się można dopiero nachapać. A u nas ,malizna , za dużo pismaków co węsza wszędzie ,za dużo gadatliwej konkurancji ,szkoda sił i zachodu