Liczyłem na to, że "Polityka" sięgnie nieco dalej niż informowanie o tym co BĘDZIE oglądane. Program telewizyjny się tym zajmuje i gazety temu poświęcone. Zestawienie "Boardwalk Empire" i "Big Bang Theory" obok siebie, może tylko budzić niesmak dla osoby mającej bardziej niż mgliste pojęcie o kinie. Jak już Pani redaktor raczy informować o serialach, niech nie będą to pozycje obrażające średnio-inteligentnego człowieka jak "True Blood", "Dr House", "Dexter", czy wspomniany przeze mnie "Big Bang Theory". Wstyd.
Wyszukaj na forum
Forum
Co przyciągnie nas przed ekrany?
(6)
Światowe seriale znów kręci się z hollywoodzkim rozmachem, ich twórcami są najlepsi reżyserzy filmowi, a scenariusze odbijają najświeższe wydarzenia. Co będziemy oglądać w najbliższym czasie?
-
-
Dobre żarty
Kompletnie nie rozumiem w zestawieniu serialu Terra Nova. Jakby nie patrzeć jest to jedna z najgorszych produkcji trwającego obecnie sezonu serialowego, z tym wyjątkiem, że jego luźna forma zgromadziła sporą widownię w USA. Dziwi mnie natomiast brak American Horror Story, czy też ewentualnie Homeland, dwóch najlepszych premier, łącznie z Grą o Tron w roku 2011.
Można się jeszcze uczepić The Walking Dead. Drugi sezon to śmiech, a raczej płacz i porządny ziew na sali. Gdyby nie siódmy odcinek, to można by obecny sezon nazwać katastrofą. Jeżeli chętniej będą nawiązywali do komiksowego oryginału i nie będą rozciągać odcinków na jakieś pierdoły, to wtedy będzie można powiedzieć, że serial jest bardzo dobry. Kompletnie nie rozumiem zachwytów amerykańskich krytyków nad The Walking Dead. -
Re:Co przyciągnie nas przed ekrany?
W pelni popieram przedmowce w kwestii serialu Homeland - naprawde doskonale zrobiony, fantastycznie zagrany - no i ta intryga.Widzialem caly pierwszy ( i jedyny dotad) sezon i serdecznie polecam. -
A co z Hell on Wheels?
Serial o budowie kolei transkontynentalnej w II połowie XIX wieku w USA. Pierwszy sezon właśnie dobiega końca w US. Mogę z czystym sumieniem polecić. Skrzyżowanie dobrego westernu z ostatnim dziełem Coenów.
Żadna polska stacja się nie pokusiła?
-
"Mad Men" absolutny top!!!
Dobre jest rowniez "Zakazane imperium".Ale polecam goraco historyczny serial angielski pt."Downton Abbey".Swietnie zrobiony,dobra gra aktorow.Akcja ma miejsce w czasach przed i po I wojnie swiatowej w kregach angielskiej arystokracji i ..................ich sluzby. -
no jak to co...
Nowe gry na SP3. Przecież.