Wyszukaj na forum
Forum
Irena Jarocka nie żyje
(8)
W wieku 65 lat po nieudanej walce z nowotworem odeszła Irena Jarocka, znana z takich przebojów, jak m.in. "Odpływają kawiarenki" i "Motylem jestem".
-
-
Re:Irena Jarocka nie żyje
Bardzo miłe komentarze po śmierci tej uroczej ,pięknej kobiety i wspaniałej piosenkarki .Była wcieleniem słowiańskiego uroku ,jej piosenki to niezapomniany kanon polskiej piosenki w najlepszym wydaniu .Nie siliła się nigdy na piosenkę aktorską ale jej piosenki były jednak pełne poezji i magii .Osierocila nie tylko swoją Rodzinę ale licznych bardzo wielbicieli Jej piosenek i Jej sposobu ich interpretacji . -
Wielka szkoda.Piękna i taka ciepła kobieta a także dobra piosenkarka.Niech Jej ziemia lekką będzie.Szkoda.Wyrazy współczucia rodzinie. -
Wielka szkoda.Piękna i taka ciepła kobieta a także dobra piosenkarka.Niech Jej ziemia lekką będzie.Szkoda.Wyrazy współczucia rodzinie."""""""" -
Wielka szkoda.Piękna i taka ciepła kobieta a także dobra piosenkarka.Niech Jej ziemia lekką będzie.Szkoda.Wyrazy współczucia rodzinie."""""""" -
Bardzo, bardzo bedzie Pani Irenki brakowac [*] -
Trochę zdenerwowało mnie stwierdzenie w artykule, że Pani Irena "przegrała walkę z rakiem". Mamy skłonność oceniania wszystkiego w kategoriach przegranej i porażki. Nie dla wszystkich jednak terminy te oznaczają to samo. Być może Pani Irena nie miała poczucia porażki. Może to, że udało jej się nie załamać i prowadzić aktywne życie pomimo choroby, uważała za swoje zwycięstwo. Przecież z chorobą zmagała się kilka lat.
-
Jedyną piosenkarką której kariera trwa ciągle w Polsce jest M.Rodowicz,szkoda,że pani Irena 20-lat temu zniknęła.
A "Kawiarenki"kojarzą mi się z dzieciństwem.