Wyszukaj na forum
Forum
Tajemniczy współpracownik Donalda Tuska. Kim jest?
(20)
Mówią, że bez niego premier nie mógłby funkcjonować, choć niewielu o nim słyszało. Łukasz Broniewski, szef gabinetu politycznego Donalda Tuska, to człowiek głębokiego cienia.
-
a ja cały czas myślałem, że tylko Donald Tusk nie ma głowy do zarządzania krajem,
a tu proszę bardzo, wina jest już rozłożona na dwóch. -
Re:Tajemniczy współpracownik Donalda Tuska. Kim jest?
Dyktator Donek Tusk nie posiada elemetarnych zdolnosci przywodczych ani minimum kwalifikacji na zajmowanym stanowisku.
Broniewski oczywiscie nie moze byc zagrozeniem intelektualnym dla dyktatora Donka Tuska. Bo to jest warunkiem pracy w administracji/rzadzie.
W tym tragedia Polski.
Ale dlaczego tu o Broniewskim. Kancelaria dyktatora Donka Tuska zatrudnia setki kolesi. A polaczone kancelarie premiera i przezydenta to odpowiednik administracji Bialego Domu, zatrudniaja w przeliczniu na glowe mieszkanca 10.5 razy wiecej ludzi.
W tym rowniez tragedia. -
Dobry kąt widzenia, Axiom! Ja też się od jakiegoś czasu zastanawiam, czemu ludzie bez wręcz elementarnej wiedzy o zarządzaniu tak się pchają do władzy w Polsce.
Jak w poprzedniej kadencji, gdy z zasadzie Obywatelom z Platformy chodziło jedynie o przetrwanie na uprzednio wywalczonych pozycjach (głównie przy pomocy groteskowo samobójczej gry trumnami w wykonaniu Prezesa Tysiąclecia i jego kolesi z sekty zwanej PiS), tak w tej kadencji od początku są wyzwania do pracy. Jak ta lekka maskarada z PZPN i minister Muchą była dość zabawna, to farsa z NFZ dość jaskrawo pokazała jak mocno niedysponowana do swoich zadań jest ta ekipa. Na dodatek marszałek Sejmu próbowała donosić na Janusza Palikota do prokuratury - to jest pełna komedia na oczach narodu!
Zastanawia też odsunięcie marszałka Schetyny oraz dobór ludzi w pewnych resortach: minister pracy - lekarz, minister sprawiedliwości - filozof, minister sportu - ekonomista, marszałek Sejmu - lekarz ... czy w tej partii nie ma ludzi od zarządzania? A może tu chodzi o coś innego?
Kiedy likwidacja Senatu, IPN, KRRiTV, NFZ, fundacji kościelnej ... strach się bać!
-
Archeolog jest ministrem skarbu panstwa. Poprzednio byl nim geodeta.
Ten nie-rzad jest kpina z polakow. -
Gen. Petelicki w wywiadzie dla red. Skowrońskiego powiedział m.in.
" ... u nas do polityki pchają się miernoty niezdolne do zrobienia kariery gdziekolwiek indziej..." -
Zal d..e sciska, ze sam sie do rzadowego koryta nie dorwales? Jakiz inny motyw tobie przewodzi?
Nie patrz na rzadowe stolki, co siedzacy na nich robia lub nie. W Polsce jest wolnosc gospodarcza, wiec wez sie do pracy, zaloz firme, sprawdz sie u pracodawcy, plac podatki i daj datki na dobre cele, ale nie narzekaj na milosc boska! -
Kobito, ja sie nie kwalifikuje do koryta bo swymi kwalifikacjami i doswiadczeniem przewyzszam dyktatora Donka Tuska o lata swietlne.
To dyktator Donek Tusk ustala dozwolony poziom intelektu na kazdym szczeblu zarzadzania krajem. Na tle miernot ktore zatrudnia dyktator chce wygladac przywodczo, inteligentnie i niezastapiony. -
Może to że platfusy po kierownictwem niedorobionego historyka zadłużyły Polskę w cztery lata więcej niż pozostałe rządy w dwadzieścia? "Nie patrz na rządowe stołki co siedzący na nich robią lub nie"? Chyba żartujesz, ja wiem że byście chcieli aby wam nie patrzeć na ręce ale wydajecie m.in. moje pieniądze, to nie państwo feudalne a władza nie jest pomazańcem bożym. Rząd jest grupą urzędników zarządzających państwem w imieniu obywateli a ci mają nie tylko prawo ale wręcz obowiązek kontrolować co rząd wyprawia. I co ma wolność gospodarcza do jakości rządzenia? Wolność gospodarcza? ROTFL! -
wpis został usunięty
......... -
A może by zostawić go w spokoju?
Techniczna funkcja, nie polityczna. Nie lansuje się nigdzie. Czemu to obłapanie go znienacka, czy to nie jest ostra interwencja w prywatne życie? Bo chyba nie prosił o reklamę, prawda? -
Ja mam stresującą pracę, ratując codziennie życie, każde słowo ważąc i każdą decyzję motywując celem ewentualnej ocenie służb ścigania zarabiam 3800 zł. Czy to jest imponujące!!! -
dobrze, że premierzy się szybko zużywają, bo gościu by się jeszcze rozwinął jak ksiądz Dziwisz
a tak co najwyżej może zostać członkiem rady nadzorczej jakiejś spółki skarbu państwa, pod warunkiem że nie zacznie pisać pamiętników -
Akurat Łukasz przygotowany jest do tej funkcji jak mało kto, przecież studiował (i skończył) Politologię. Teorie polityczne próbuje przekłuć w praktykę. A że studiował to wiem na pewno bo byłem z nim na roku. Fajny koleś. Pozdro i cieszę się że chociaż jeden z nas jest na jakimś odpowiedzialnym stanowisku. -
Fajny koleś, który teorie chce przekuć na praktykę. Gratuluje poczucia humoru. -
PrzekŁuc??
No jak piszesz przekUć, de8ilu jeden!!! tacy studenci opuszczaja polskie uczelnie? O, boRZe, ajkby powiedzial nasz prezydenko -
Przekłuj sobie, MARKOSKY, skrzydełko nosa i wsadź tam przekuty z sieczki na miedziane kółko kolczyk. Potem przykuj się wykutym łańcuszkiem do przekłutego balona twojej głupoty. I - broń Boże - nie opuszczaj polskiej uczelni. -
nic nadzwyczajnego
ojcem chrzestnym jego nieślubnego dziecka jest wicewojewoda. a zadzwonił do niego Nowak z pytaniem? -
O jakim ślubie waść prawisz: cywilnym czy kościelnym? Nawet pan premier Tusk brał ślub kościelny ponad 20 lat później niż cywilny ... jakoś tak w ostaniej chwili przed wyborami :)
-
Broniewski (lat 32)... to poziom FAKTU... -
Czy nie jest to przypadkiem były wicepremier i minister finansów Leszek Balcerowicz po biologicznej rewitalizacji (Viagrą ?) i zmianie ksywy ? -
NIE ROZUMIEM POTRZEBY TEGO PLOTKARSKIEGO ARTYKULU .CZY ANALIZOWALISCIE KIEDYKOLWIEK LUDZI KACZYNSKICH ? WSTYD MI ZA WAS. ET TU BRUTE CONTRA ME?MOZE DOSC NAGONKI NA RZAD I PREMIERA ! KIM CHCECIE GO ZASTAPIC?