Mea pulpa

(8)
Na polskim rynku medialnym pojawiła się nowa jakość. Grycanki. Cztery miłe pyzate panie, które zaczęły bywać na salonach stolicy, budząc z miejsca agresję teoretyków branży. Że znikąd, że nie ubrane dość stylowo, że co robią, że kupują sobie popularność. Brzydcy i niezdolni zaatakowali zamożnych. Bo nie może być tak, że tata produkuje lody, a one się bawią w śmietankę.
  • 2012-01-25 12:22 | mg

niech będzie chwała!

Już się bałam, że KW zniknął z Polityki (tak, wiem, że masa osób, które będą się wypluwać pode mną, marzy o tym, ale ja nie). Pozdrawiam Wielbicieli!

PS. Jedyne, czego mi żal, to wypromowania przez Kubę Wodzianki...
  • 2012-01-25 21:29 | hanka

Re:Mea pulpa

czekam na następny artykuł
  • 2012-02-06 21:09 | homoscribens

Kuba nie zniknął, ale jeden z kawałków mu wycięli. Ten o wyroku na Dodę. Panie Kubo, widać, że z religijną cenzurą nawet Pan nie wygrywa. Możemy sobie podać ręce; ja wydałem utrzymaną w podobnym stylu książkę i też jest najwyraźniej zapis na wspominanie o niej.
    Z bluźnierczymi pozdrowieniami
    homoscribens@op.pl
    ""
  • 2012-01-25 19:45 | Abdank

Gratuluję odwagi, panie Kubo. Ja nadal słowa "prawo" i "sprawiedliwość" czytam z dreszczem na całym abdanku :)
  • 2012-01-25 21:55 | Helena

Adamczyk rzeczywiście stoczył się i skompromitował, żenada miesiąca porównywalna do Skrzyneckiej, która na łamach jakiegoś szmatławca chudnie pod okiem męża - albowiem ponieważ dlaczego ?! ;-/
  • 2012-01-26 19:57 | Alina

zupełnie się nie zgadzam z tekstem na temat Grycanek. Same się pchały do showbizu, to niech ponoszą konsekwencje. Wyglądają jak dawniej Rosjanki na bazarze i nic ciekawego do powiedzenia nie mają. Nieraz Pan wyśmiewał inne osoby tylko z powodu tuszy, a czemu w tym przypadku zwrot o 180 stopni? Czyżby chodzi o to, o co zawsze chodzi, jak nie wiadomo o co chodzi?
  • 2012-01-29 11:53 | mikesz

Bo tak naprawdę to pilotem całej eskapady był samochód wiozący wnuczkę pani Beaty.I kiedy wnusię dopadła biegunka,to efekt tejże dolegliwości( niezła plama o wyobrażalnej przez wszystkich konsystencji i kolorze)znalazłszy się na prawym pasie jezdni spowodował ,że następny samochód (w nim jechała babcia Beata) wpadł w niekontrolowany poślizg.A że istniało ryzyko ,jakoby następne środki transportu wpadły w podobne tarapaty stąd początkowe nagłośnienie zdarzenia.
  • 2012-01-31 19:14 | gajos

p.Kuba,oj chyba się panu poziom obsunął,oj znikła mea,została pulpa...