Wyszukaj na forum
Forum
Posłowie i ich rodzinni asystenci
(9)
Polski parlamentarzysta może mieć dowolną liczbę asystentów i może ich rekrutować z własnej rodziny. O zatrudnianiu rodziny na umowę o pracę czy nawet zlecenie nie ma jednak mowy.
-
No ja też nie wierzę posłowi Tomaszewskiemu i nawet bym go nie zatrudnił do grabienia liści,
a muszę w imię jakiegoś prawa zapewnić mu wicht i opierunek. To chore jest. -
wpis został usunięty
......... -
Re:Posłowie i ich rodzinni asystenci
Kolega nie słyszał o różnicy pomiędzy tytułem wiadomości, a jej treścią? -
wpis został usunięty
......... -
Wyobrażam sobie jaki musi być potencjał intelektualny tych posłów, jeżeli ich dzieci - studenci są ich doradcami. Przecież to kupa baranów. To oni powinni swoje dzieci szkolić i ich uświadamiać społecznie a nie odwrotnie. To po prostu wstyd, że taka miernota znajduje się w Sejmie. -
Kimi
Popatrz w lustro a zobaczysz całą chmarę tych, którzy ich wybierali. Swój swego wybrał. Albo inaczej: Jaki Pan taki kram. -
Vera, gdzie Kimi ma to lustro, że zobaczy w nim "całą chmarę"? Nie, nie czuję się winny tego, w jakim stanie znajduje się nasza makieta państwa. Jestem (to nieskończenie smutne) mniejszością, którą prawdziwi beneficjenci tego bałaganu mogą nakryć czapką. Wybierają swoich, podzielających wartości wyznawane przez nich samych - a więc szmal, nepotyzm, kumoterstwo, przyzwolenie na nieuczciwość i złodziejstwo, "spryt" obajwiający się w załatwianiu sobie nieuczciwymi drogami przywilejów.
Nie ma przed tym ucieczki. Szkoła już nie wychowuje. Wychowanie zastąpiono indoktrynacją katolicą, choć to przecież coś dokładnie odwrotnego - tam młodzież poznaje antywartości i otrzymuje kłamliwy obraz świata. Rodzina wychowywać nie jest zdolna, bo sama wartości nie posiada. Tak będzie aż do końca orkiestry Owsiaka i jeden dzień dłużej. -
wpis został usunięty
......... -
wpis został usunięty
......... -
Vera, nikt bez poparcia jakieś partii nie ma szans być posłem. Wiec jego byt zależy od dyktatora partyjnego, Tuska, Kaczyńskiego, Pawlaka itp. Sprawdź ilu Geniuszy dostało więcej niż 10 000 głosów by być u koryta.
2012-01-29 23:34 | Adam 2222
Poza tym ~ 50% Polaków, regularnie nie bierze udziału w szopce zwanej wyborami
2012-01-29 23:43 | Adam 2222
Vera, Sąd Najwyższy usankcjonował oszustwa wyborcze polityków. Oni za swoje zobowiązania przedwyborcze nie mogą być pociągnięci do odpowiedzialności prawnej albo cywilnej przez wyborców. Wiec również przy pomocy mediów, "hulaj dusza piekła nie ma"
-
Autorka artykułu ma niepełne dane. Posłanka Lidia Staroń z Po z Warmii i Mazur, zatrudniała przez ubiegłą kadencję swoją córkę, rzekomo jako "społeczny współpracownik", bo córka zaczynała studia na (chyba) 4 kierunkach i żadnego nie skończyła, więc mamusia musiała coś córci wymyśleć, żeby potem było co wpisać do CV. Teraz nie mam informacji, czy znów jest to samo. -
Swietne zdjecie do atrykulu. Mozna je tak odczytac - Mudurowy wyprowadza porzednika Tomaszewskiego, ze skutymi z tylu rekami, a przerazony tym widokiem Tomaszewski mysli - kiedy mnie beda wyprowadzac ! - Oby szybko ! JB. -
Polska normalka, czyli skrajny nepotyzm i kumoterstwo. Gdzie tylko można, a można dosłownie wszędzie, gdzie państwowy grosz, szerzy się ten syf i systematyczne niszczenie instytucji państwa. Nie wiem, ilu ludzi już to zauważyło, ale przez to że Sejm to skupisko chamstwa, prymitywizmu oraz mierności intelektualnej i lenistwa uprawianego przez partyjniackich cwaniaków-cyników i ich familie, mamy pseudo-demokrację. W miejscu bowiem, gdzie stanowi się prawo, szerzy się potworna gangrena intelektualna i etyczna. Ustawy są coraz głupsze, coraz więcej ich i coraz częstsze do nich poprawki zanim jeszcze zaczną obowiązywać. Mam nadzieję, że UE uzyska jak najwięcej kompetencji wobec państw członkowskich. Wolę niemiecką dominację i dyscyplinę niż polski odwieczny burdel i złodziejstwo.