Sukcesem jest ,że nie będziemy przy stole , tylko pod stołem .
Według mnie to jest skundlenie PO-lityczne . PO-rażka całkowita .
Kończ waś wstydu oszczędż .
Wyszukaj na forum
Forum
W Brukseli dzielą szczyty
(3)
Dyplomatyczna ofensywa Polski przyniosła częściowy sukces. Szkoda, że na walkę z kryzysem nie ma tyle pomysłów, co na konfiguracje foteli wokół brukselskiego stołu.
-
-
Re:W Brukseli dzielą szczyty
no jak polscy eurodeputowani robią sobie wystawę zdjęć o smoleńsku. Później pieprzą z mównicy trzy po trzy, wzbudzając w słuchających salwy śmiechu, albo wewnętrzne zapytanie -skąd ten jeden z drugim się urwał. To nawet jak Polska, kiedyś, wejdzie już do strefy euro i tak będzie w szczycie, poza szczytem. A co najgorsze -poza głównym europejskim nurtem. -
Re:W Brukseli dzielą szczyty
Tak sobie mysle ze trzeba byc bardzo naiwnym by wierzyc ze Polska bedzie brala udzial w obradach rzadow panstw strefy euro - tzn rzeczywiscie miala jakikolwiek wplyw na podejmowane tam decyzje bo jest mozliwe ze na mocy kurtuazyjnej decyzji Niemiec i Francji polscy przedstawiciele siada sobie w kaciku i beda sie przysluchiwc co inni mowia !
Nie wiem tez dlaczego mialoby by inaczej skoro droga do euro jeszcze daleka a rozsadek wymagalby oprocz Polski / jakiejs sczegolnej roli Polski nie umiem rozpoznac /zaprosic pozostale kraje i sila rzeczy pograzyc sie w znanym wszystkim chaosie Szczytow calej 27 -ki...