Wyszukaj na forum
Forum
Gdy komórka zastąpi kartę płatniczą
(4)
Dziś komórka to realny kandydat do zastąpienia karty płatniczej. Pod warunkiem, że zaufamy nowej technologii.
-
darmoszka
wszystko fajnie, tylko chodzi o to, żeby nie trzeba było płacić za te wynalazki. przerabiam ostatnio konto zwykle w getin online i gdyby wszystko bylo na takich zasadach, to by nie bylo zle -
Re:Gdy komórka zastąpi kartę płatniczą
Dlaczego zmusza się ludzi np.takich jak ja starszych do zakupu komorki .Ja jej nie potrzebuję.Jestem samotna -nie mam rodziny -znajomi już poumierali a z tymi co zostali komunikuję sie przez internet i to mi wystarcza.Rachunki placę przez internet oraz posługuję sie kartą platniczą.Dlaczego wciska się mi wszystkimi możliwymi sposobami coś czego nie chcę.Młodym to jest potrzebne i owszem bo cywilizacja rozwija się a do starych to;;a moze wcisnąć konto [osoba stara i schorowana] a to jakiś tablet a ja nie chcę i już.Taka jest moja wola.Komuś bardzo uwiera kasa starszych ludzi. -
Re:Gdy komórka zastąpi kartę płatniczą
jezeli korzystanie z takich rozwiazan bedzie tak bezplatne jak moje konto w getinonline, to wchodze w to bez wahania -
Re:Gdy komórka zastąpi kartę płatniczą.
Witam,
należę do pokolenia 50+ i żadna bariera psychologiczna dla płatności zbliżeniowych (jak pisze autor) nie jest dla mnie problemem.
Na obecnym etapie rozwoju tego typu płatności, minusem jest zbyt mała liczba pkt. wyposażonych w czytniki. Jeżeli zbliżeniowo zapłacę za chleb w piekarni, to od jutra postaram się wyposażyć w powyższą technologię.