Zasady publikowania
komentarzy znajdziecie
Państwo pod tym adresem.

Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!

 

Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!

Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
 

Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
 

Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.

Moda na restauracyjny biznes

(5)
Uciekają z mediów, banków, korporacji, żeby stworzyć własną kawiarnię albo restaurację. To coraz bardziej powszechne marzenie. Połączenie przyjemnego z pożytecznym. Ale też spore ryzyko.
  • 2013-11-28 11:06 | mss71

    To trudna branża

    Powiedzieć że ten rynek jest kapryśny to mało powiedziane...są miejsca które osiągają sukces nie wiedzieć dlaczego. Wbrew wszelkim regułom i logice. A czasami o super lokalizacji i ofercie padają w pierwszych kilku miesiącach. Przerabiałem to empirycznie że się tak wyrażę :)
  • 2013-11-29 00:14 | hejter

    Re:Moda na restauracyjny biznes

    Słowo ZHEJTUJE piszemy tak, jak ja.
  • 2013-11-29 10:25 | Ekonom

    Re:Moda na restauracyjny biznes

    Prawda jest przecież taka, że biedne oraz dalej biedniejące polskie społeczeństwo posiada z dnia na dzień coraz mniej osób, które jest stać na wizytę w restauracji.
  • 2013-11-30 07:21 | smb

    Re:Moda na restauracyjny biznes

    Od lat regularnie spędzam kilka dni urlopu w Polsce.
    Z roku na rok coraz gorsza jakość jedzenia, zły serwis,
    długo sie czeka na jedzenie. W małych restauracjach
    np. na zachodnim Wybrzeżu ma sie wrażenie
    , ze sie przeszkadza (obsługa i szefowa/szef głośno
    rozmawiają , siedzą sobie na najlepszych stolikach
    w lokalu i opracowują stosy papierowego kramu w myśl zasady Wolnoc
    Tomku...)
    Prawdopodobnie polska gościnności jest już przeszłością)
    Pozdrawiam z Europy
  • 2013-11-30 22:20 | M

    Re:Moda na restauracyjny biznes

    Smutne, ale prawdziwe.
    Mieszkam w UK, zarobki, a ceny sa nieporownywalnie do szarej zapyzialej Polski, gdzie prasa i media staraja sie wmowic ludziom ze jest coraz lepiej, a prawda odwrotna, zal...