Zasady publikowania
komentarzy znajdziecie
Państwo pod tym adresem.

Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!

 

Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!

Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
 

Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
 

Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.

Moda na żywność bez glutenu

(3)
Wielkanoc bez tradycyjnych mazurków, jajek, serów, pieczywa, a nawet sałatki z majonezem? Coraz więcej osób eliminuje z diety produkty, bez których – jak się wydaje – nie da się żyć, a już na pewno świętować. Coraz więcej firm na tym zarabia. Bo uboższe jedzenie to nie jest propozycja dla ubogich.
  • 2014-04-19 13:21 | Magdalaena

    bezglutenowość to nie jest dieta cud

    Przeczytałam ten artykuł i jestem nim zniesmaczona - autorka zdaje się nie rozróżniać "diety cud" od konkretnych ograniczeń uzasadnionych stanem zdrowia. Od 11 lat jestem na diecie bezglutenowej, ponieważ choruję na celiakię i wiem, że nawet najmniejsze odstępstwo spowoduje u mnie negatywne skutki zdrowotne. Ale wiem też, że bezglutenowość nie oznacza wyrzeczenia się pieczywa czy ciast i że nie powoduje spadku wagi ciała (może być wręcz odwrotnie, jeśli ktoś wcześniej był wychodzony ze względu na problemy z wchłanianiem).
  • 2014-04-19 13:24 | zalamander

    Drodzy dietomani

    A ile wy macie zamiar żyć, co? I z czego? Będziecie mieli czystą krew, będzie zdrowi i pożyjecie, no ze 120 lat. Ale już na pewno nie 1000! Żyć należy chwilą i ja smakować, bo ona się nie wróci zaś przyszłość jest, no cóż może jakaś jest, ale za bardzo dokładnie to jej nie widać.
  • 2016-03-28 23:08 | MagdalenaM

    Re:Moda na żywność bez glutenu

    Dolacze sie do glosu Magdaleny. Celiakia to nie jedyna choroba , ktorej szkodzi gluten. Ja mam luszczyce i widze roznice od czasu odstawienia produktow na jego bazie. Ludzie musza zrozumiec, ze my mamy 'odzywiac' organizmy, a nie sie przejadac, czy niedojadac. Co jest dobre dla jednego moze szkodzic drugiemu. Osobiscie polecam wiedze dr Bednarczyk-Witoszek, ktora zdaje sie uchwycila istote 'odzywiania'. Goraco polecam, zyskalam nowa jakosc zycia, bez testow, produktow bezglutenowych, czy innych nowosci rynku. Sluchac siebie i swojego ciala, dac mu to czego potrzebuje w danej chwili, a zdrowie przyjdzie samo. Zycze wszystkim powodzenia!