Wyszukaj na forum
Forum
Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!
Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!
Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.
Policja odlatuje w absurdalnym stylu. W Szczecinie policjantów przebrano za anioły
(12)-
Skąd ta pewność
Skąd ta pewność, że musiał być rozkaz? Mogła być inwencja samych policjantów. Dzisiaj policjant nie musi się kryć, że jest katolikiem, jak to było w komunie.
A nawet w komunie bywali UB-cy, i znam takie przypadki osobiście, którzy chrzcili dzieci i brali śluby kościelne tajnie.
Więc skąd ta pewność? Czasy się przecież diametralnie zmieniły. Ja nie wyobrażam sobie rozkazu, że policjant ma się przebrać za anioła, chyba, że chodzi o akcję tajną. I żaden policjant nie musiałby wykonywać takiego rozkazu, nawet gdyby taki dostał. Ciekawe, w jaki sposób można byłoby wyciągnąć konsekwencje służbowe za taką sprawę. Już widzę takowe rozprawy sądowe turlając się ze śmiechu. -
Re:Policja odlatuje w absurdalnym stylu. W Szczecinie policjantów przebrano za anioły
Ja wprawdzie nie sugeruję, że parada "aniołów" miała miejsce, jednak chciałbym zwrócić uwagę, że na zdjęciu, które to niby ilustruje, podpisanym "Policja paraduje w Orszaku Trzech Króli w charakterze aniołów. Tak przebrano funkcjonariuszy konnego oddziału jednostki prewencyjnej ze Szczecina." - nie widać żadnych funkcjonariuszy przebranych za anioły. No, chyba że przebrali się za te dzieci na fotografii? -
Re:Policja odlatuje w absurdalnym stylu. W Szczecinie policjantów przebrano za anioły
Te skrzydła niczym u husarii .Dobrze ,że się konie nie spłoszyły. -
Pan redaktor Piotr wg mnie wyolbrzymił problem, nawet posunąłbym się do stwierdzenia, źe znalazł problem tam gdzie go nie było.
Moje dzieci były zachwycone archaniołami pod postacią białych jeźdźców na koniach. Nikomu czapka z głowy nie spadła. Od siedmiu lat orszak jest pokojową manifestacją wiary i poczucie wspólnoty. Nigdy nie widziałem chodźby jenego głosu sprzeciwu, agresji itp.
Itd
Dymisja kogoś z przełożonych? A jakie przestępstwo popełniono, jakie wykroczenie poza uprawnieniami, jakiego rzędu milionowe lub inne straty podniósł mieszkaniec Szczecina?
Rzeklbym szkoda papieru, ale w tym przypadku szkoda czasu w internecie na czytanie takich bzdur. -
Skąd ta pewność, że musiał być rozkaz? Mogła być inwencja samych policjantów. Dzisiaj policjant nie musi się kryć, że jest katolikiem, jak to było w komunie.
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Katolikiem to moze byc w swoim domu, ale nie na sluzbie - do tej pory Polska nie jest bowiem panstwem wyznaniowym. Przynajmniej oficjalnie! -
@Tommyk
Zapewne jak w dzień dziecka policjanci przebiorą się za klownów dzieci będą równie zachwycone. Ale tak na poważnie, jak chcesz zachwytu dzieci to zabierz je do cyrku a nie wymagaj cyrku od policji. Oczywiście, nikt nie popełnił przestępstwa, strat również nie było (poza kosztami wyjazdu koni) ale nadużycie jest oczywiste. Manifestację wiary i wspólnoty to niech wspólnota robi sobie, dla siebie i między sobą. Policjanci oczywiście po służbie.
@snake
Rozkaz wydurniania się mogę sobie jak najbardziej wyobrazić, w czasach katodyktatury to częste, oczywiście dla katolików niedostrzegalne. Policjant pewnie nie musi się kryć z wiarą, ale na procesje powinien iść po służbie i na pewno nie na służbowym koniu. -
Tommyk
''Nigdy nie widziałem chodźby jenego głosu sprzeciwu, agresji itp.''
To w Polsce te manifestacje się odbywają?????????!!!!!
Chyba nie. Bo w Gdańsku jak była tęczowa manifestacja to ochraniać ją musiał
przed agresywnym tłumem,cały pułk policjantów, a i tak jedna radna z PIS
pogryzała funkcjonariuszy. -
Widać, że Tommyk to zwolennik jasełek, i ma do tego prawo. Policjant po cywilnemu, poza służbą, a niech tam, zrozumiem. Czy ktoś widział gdzieś w niezaczadzonym kadzidłami /stąd ten smog w polskich miastach / kraju podobne wariactwa i narażanie całego resortu na śmieszność. To żałosne !. Ale skoro na samym szczycie resortu mamy co mamy, to i niżej zaraza się roznosi.
-
Gdyby przebrali się za diabły, też dostaliby karę? -
@Tommyk
Przecież to nieważne jak było. Ważne dosolić obecnej ekipie. Codziennie szuka się "dziury w całym". -
Dobre pytanie :)
Obawiam się, że cały ruch antychrzescijanski byłby zadowolony z policjantów w roli diabłów.....
Jestem zwolennikiem tak jasełek jak i każdych innych okazji/zgromadzeń, które nie niosą za sobą ideii agresji, wrogości ale w swojej ideii pozwalają zgrupować ludzi w dobrym celu. -
Ciekawe skad to zdziwienie,
przeciez proboszcz nakazal!