Zasady publikowania
komentarzy znajdziecie
Państwo pod tym adresem.

Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!

 

Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!

Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
 

Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
 

Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.

Kuchnia włosko-francuska

(1)
Skąd się wzięła francuska kuchnia? Francuzom zdarzyło się to samo co nam: w XVI w. włoska księżniczka dokonała rewolucji na ich stołach.
  • 2017-11-21 21:00 | Nankin77

    Ivo

    "Pod jej między innymi wpływem powstawała od końca XVIII w. dobra kuchnia polska." Właściwie polska kuchnia to kuchnia francusko włosko turecka z niemieckimi i rosyjskimi wpływami. Tylko w związku z przemianami społecznymi trafiła pod strzechy i zbarbaryzowała się. Każdy pewnie się z tym spotyka. Czyli za dużo, za tłusto, mało przypraw i w ogóle niespecjalnie zwraca się uwagę na jakość i wygląd potraw.