Wyszukaj na forum
Forum
Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!
Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!
Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.
Wyszukano
(107)-
Re:Marian Turski opowiada o Muzeum Historii Żydów Polskich
kagan /badnick/ekonom .......zmieniasz ty te swoje nicki jak panna rękawiczki . -
Re:„Bezpłodna babcia”, czyli papież o Europie
@-sens a tu sie mylisz " profesor badnick/kagan " jest wielbicielem islamu . -
Re:Islamiści zamordowali kolejnego amerykańskiego zakładnika
badnick/kagen dziwie się ze takiego antysemitę jakim jesteś ty , toleruje się na tym forum . -
Re:Cameron ogranicza prawa imigrantów w Wielkiej Brytanii
Nieciekawa prawda o Australii kagan_pl07.01.10, 09:41 1. Rasizm. Glownie z tego powodu opuscilem Australie po 20 latach pobytu tamze. W urzedach czy na uniwerytecie zatrudnia tam czasem Murzyna czy Azjate, aby pokazac, ze zatrudniaja nie tylko anglosasow, ale Polak nie ma szans. Wiec choc skonczylem w Australii studia podyplomowe: Masters z ekonomii na The University of Melbourne oraz doktorat (PhD) z nauk politycznych na Monash University (oba w scislej czolowce australijskiej i swiatowej), to nie moglem znalezc w Australii pracy zgodnej z mymi kwalifikacjami. A w USA czy w Europie zachodniej znalazlem ja bez trudu. Wybralem Europe, ze wzgledu na bardziej zrelaksowany styl zycia. -
Re:Ubój rytualny dozwolony bez ograniczeń
Najbardziej są ci dotknięci losem biednych zwierząt co sami 7 razy w tygodniu mają mięso na talerzu. -
Re:SKOK Wołomin jest bankrutem. Kto następny?
on był tak dobry w tej Australii ze go pogonili, a w Polsce go nie uznali :) -
....dlatego ty badnick uciekłeś z Polski
dlatego ty badnick uciekłeś z Polski , zarabiać dolarki i w socjalistycznej Polsce chciałeś udawać gościa . A tu problem mamy w Polsce kapitalizm a i twoje dolarki są tez g...o warte teraz :))))) -
Re:Balcerowicz musiał przyjść
dr_avalanche tu Ci przyznam 100% racje . -
Re:Atak talibów na szkołę w Peszawarze. Czy Pakistan w końcu pokona terrorystów?
marcin23 masz 100% racje ,dlatego tez Mohamed wziął za zonę 6 letnią dziewczynkę , bo szczególnie dbał o jej "bezpieczeństwo " :) -
Re:Atak talibów na szkołę w Peszawarze. Czy Pakistan w końcu pokona terrorystów?
zapomniałem dopisać w nocy o to szczególnie się troszczył. -
Re:Niezwykłe odkrycie na Marsie. Jednak było tam życie?
na pewno ty już tam byleś , nadzwyczaj byleś wszędzie, widziałeś wszystko i wiesz wszystko .... tylko jednego nie wiesz co masz zrobić żeby ci w końcu w Polsce uznali twój niby "dr ".... :) -
no właśnie , przecież w jego imieniu mordują. -
do dzisiaj biorą dziewczynki za zony. -
Steaktartar/ badnick z tobą jest już aż tak źle ze pod dwoma nickami piszesz -
Re:Poroszenko ogłasza, że Ukraina zakończy „status pozablokowy”
dlatego Lesiu poleciał do Maroka bo na więcej nie było go stać :)))))) -
Re:Poroszenko ogłasza, że Ukraina zakończy „status pozablokowy”
....... i dlatego tez Lesiu siedzi w Maroko 12 godzin dziennie przed laptopem :)))))))) -
nie możesz zrozumieć ze sam dyplom jest niewiele warty jeśli nie jest poparty wiedza i mądrością posiadacza tego dyplomu, umiejętność wykorzystania wiedzy jest podstawa… ty tego nie masz, ty z twoimi zdolnościami możesz jedynie wykładać kozom :))))) -
Re:Chrześcijaństwo 2014 lat po narodzinach Jezusa
Twoja głupota była by największym zagrożeniem na uczelniach w Polsce, ale na szczęście nie dopuścili ciebie do niej. -
Re:Najbardziej wpływowe języki świata
badnick..... itp nie możesz zrozumieć ze sam dyplom jest niewiele warty jeśli nie jest podparty wiedzą i mądrością posiadacza tego dyplomu, umiejętność wykorzystania wiedzy jest podstawą… ty tego nie masz, ty z twoimi zdolnościami możesz jedynie wykładać kozom w Maroku :))))) -
Re:Przez Niemcy przetacza się fala protestów przeciwko „islamizacji Europy”
Nie ma islamizacji Europy ? dobry dowcip. Ale jak widzimy Europa zaczyna się budzić ze snu. -
Re:Przez Niemcy przetacza się fala protestów przeciwko „islamizacji Europy”
......"Co najmniej dwie osoby uzbrojone napadły 7.01.14 o 11:30 redakcje gazety francuskiej i tam zastrzelili 12 osób. Uciekając zabili tez policjanta. Terroryści podczas napadu najwyraźniej wołali "Allah jest wielki" i "my" pomścimy proroka ." -
Re:Ekspozytura zagraniczna tzw. Państwa Islamskiego?
"Przypomnijmy, że szeregi fanatyków na Bliskim Wschodzie zasiliło mniej więcej 5 tysięcy młodych ludzi, urodzonych i wychowanych w krajach europejskich, w tym podobno około tysiąca osób z samej Francji" .... na pewno będzie "wesoło" z tymi chłopcami jak powrócą do tej "starej i pozbawionej jakichkolwiek maral Europy" , dzisiaj mieliśmy pierwszy pokaz tego co nas oczekuje . -
Re:Czy Polska bardziej zaangażuje się w walkę z Państwem Islamskim?
Jak zwykle troll (badnick/steaktartar/ ekonom itd.......) przejął władzę nad blogiem polityki. -
Re:Wykształceni żyją dłużej
lesiu keller, niedługo zabraknie nicków na forum polityki , ostatnio zmieniasz je dosyć często. -
Re:Polsko-niemiecki spór o płacę minimalną
znafcafszystkiego . Jak się pozna takiego jak ty , to nic dziwnego ze ma się taką opinie -
Re:Rozmowa z Marianem Turskim, więźniem Auschwitz, z okazji 70 rocznicy wyzwolenia obozu
@ badnick ,albo…steaktartar , a może ekonom i parę innych… Jak widzę masz nowy nick na forum ” znafcafszystkiego ” -
Re:O Auschwitz nie wystarczy pamiętać. Trzeba działać
znafcafszystkieg, przypominasz wszystkim w kółko żeś chory typ i do tego grona zalicza się tez nie jaki _sens . -
Re:Polsko-niemiecki spór o płacę minimalną
nowy nick , ale ten sam "inteligent"- badnick , tatarski befsztyk itd, itp......... ,jak zwykle wiesz wszystko i znasz się na wszystkim, grafomania to dosyć ciężka choroba a u ciebie jest ona już zaawansowana i nie ma nadziei na wyleczenie . Każdy wie ze ty ten swój tytuł w Australii kupiłeś. -
Re:Kościelne odznaczenie dla prezesa TK. Ostrowski: Źle, że je przyjął
" głupkiem a więc nie powinien takowy mieć dostępu do urzędów państwowych" no widzisz jak dobrze, ze ciebie nie zatrudnili w Uniwersytecie Warszawskim. -
Re:O Auschwitz nie wystarczy pamiętać. Trzeba działać
BEN.... :) , befsztyk tatarski został na forum zablokowany :) ,ale grafoman działa dalej pod nowym nickiem. -
Re:Polski antysemityzm
befsztyku o nowym nicku znafca ..... jednak jestes chorym typem :) -
Re:Mało cytowań polskich uczonych
Takiego wybitnego naukowca jakim był Albert Einstein cytuje się dosyć często, natomiast takich pseudo naukowców, nie będzie się cytować ( np. Lech Keller-Krawczyk) -
Re:Ukraina na krawędzi katastrofy
....a ja myślałem ze w" Polityce" jest zabronione na jednym blogu pod dwoma pseudonimami pisać? Ekonom i znafcafszystkiego -
....najpierw musisz cokolwiek opublikować , aby było co cytować. -
Re:Starość: bez bliskich, bez pieniędzy, bez sensu
Znafcafszystiego Nie masz zielonego pojęcia , ale wszędzie zabierasz głos. -
"znacznie więcej liczących się publikacji niż przeciętny polski profesor belwederski.????" Już dawno , i tak dobrze się nie uśmiałem. -
Re:Nagrody BAFTA rozdane! „Ida” najlepszym filmem nieanglojęzycznym
Cieszy mnie to, ze taki wspaniały film Polski jakim jest "IDA" został wyróżniony przez BAFTA. -
Re:Europejskie Nagrody Filmowe: „Ida” zwycięża w najważniejszych kategoriach
I znowu się to-to ( Lesiu keller) pojawiło na blogu polityki pod nowym nickiem LEONID tym razem nie jakowalski i parę innych wcieleń . -
Re:Kto zaprojektował i wybudował obozy śmierci
kordirko jak widzisz niejaki leonid znany antysemita na blogach polityki , wyraźnie pisze ze Żydzi sami sobie są wini ze zostali zamordowani i w obozach koncentracyjnych . -
Re:Kto zaprojektował i wybudował obozy śmierci
aha antysemita nie wolno napisać ale coś takiego to naturalnie tak : "Sporą przesadą byłoby twierdzenie, że to w gruncie rzeczy to sami Żydzi zaplanowali, przygotowali i własnymi rękami zrealizowali Holocaust (Szoah), a Hitler, Himmler i SS-mani byli tylko niewinnymi wykonawcami poleceń elit żydowskich" -
Re:„Tego człowieka nikt nie zatrzyma” – zagraniczne media o Oscarze dla „Idy”
Wspaniały Polski film mówiący prawdę o Polakach, zasłużył na OSCARA. -
Re:Izrael największym zagrożeniem dla życia na Ziemi
leonid.... itp nie możesz zrozumieć ze sam dyplom jest niewiele warty jeśli nie jest podparty wiedzą i mądrością posiadacza tego dyplomu, umiejętność wykorzystania wiedzy jest podstawą… ty tego nie masz, ty z twoimi zdolnościami możesz jedynie wykładać kozom :))))) -
Re:Most do Izraela
Zawsze uważałem Pana Mazowieckiego za dobrego polityka , mam dla niego tylko szacunek .Szkoda ze takich polityków jakim był Mazowieckie jest tak mało w Europie. -
jakowalski itd Mazowiecki należał do tych najlepszych jakich Polska miała i mieć będzie. axiom1 Gierek i jemu podobni uczynili się do upadku Polski i tej głupoty co mamy dzisiaj. -
axiom1 zanim napiszesz takie brednie o Mazowieckim , doinformuj się lepiej. -
marcin lazarowicz rzadko można takie brednie czytać produkowane przez osobnika który sądzi ze zna się na wszystkim. -
Re:„Guardian”: W Polsce coraz więcej eurosierot
xxx jakowalski na innym blogu napisał: "Witam! Jak wiecie, "popelnilem" bylem doktorat na temat Lema ( "Visions of the Future in the Writings of Stanislaw Lem" - PhD thesis, Monash University: Melbourne , 2002) i przy okazji skompilowalem (jak dotychczas najpelniejsza) bibliografie Lema. Chcialbym ja wydac, ale nie mam czasu na szukanie wydawcy (pracuje na prywatnej wyzszej uczelni za granica). Kto z forumowiczow mialby jakies sugestie na ten temat? Do jakich wydawcow powinienem napisac, aby nie tracic za wiele czasu? Z gory wyjasniam, ze nie mam kontaktu z polskimi lemologami, ktorzy (poza nielicznymi wyjatkami) potraktowali mnie "per noga", bowiem z wyksztalcenia jestem ekonomista i politologiem a nie filologiem, a "osmielilem" sie naukowo a krytycznie i nieortodoksyjnie zajac Lemem i jeszcze obronic doktorat (PhD) na temat Lema i to na zachodnim renomowanym uniwerytecie (dokladnie Monash University w Melbourne). Prosze o kontakt na" ....."pisze pod rożnymi nickami , w Polsce próbował na UW jako" Profesor" bez habilitacji ale go nie zatrudnili. -
xxx jakowalski napisał : "Stąd też musiałem wyjechać na Zachód, gdzie oferowano mi etat wykładowcy, a później także profesora na wyższej uczelni."......... w Grecji i Portugalii na prywatnych jakiś tam uczelniach trzeciej klasy :) -
jakowalski napisał: "Poza Polską jest, a raczej była, na ogół inna atmosfera pracy, zdrowsze współzawodnictwo, lepsze wyzwania, lepsze dbanie o pracownika, permanentne dokształcanie zawodowe etc" .... to dlaczego w Australii podawałeś wszystkich twoich pracodawców do sądu ? W Polsce to tez robiłeś i robisz nadal. -
jakowalski jeden dom , a nie dwa? -
Re:Netanjahu znów wygrywa wybory w Izraelu
Klęską jest to dla wszystkich tych , którzy myśleli ze Benjamina Netanjahu nie wygra wyborów :) Można tylko pogratulować Izraelczykom dobrego wyboru . -
Re:Turyści z Polski wśród ofiar zamachu terrorystycznego w Tunezji
.........ale jaki normalny człowiek jedzie do tych Arabskich państw ? , bo tanio? -
Re:Turyści z Polski wśród ofiar zamachu terrorystycznego w Tunezji
wytnij , wklej z Wikipedii ( jakowalski / "piękny" leond) w akcji -
Re:Żydzińscy
victorast jakowalski ,komentuje wszytko i każdego, nadzwyczaj "wie wszystko " z Wikipedii :) jego ulubiona metoda wytnij , wklej innym słowem po prostu grafoman . -
Re:Europa powinna reagować na dwa kryzysy na dwóch krańcach kontynentu
Naturalnie ze Ukrainę trzeba przyjąć do NATO i EU. -
Re:Angelina Jolie: „Musiałam usunąć jajniki”. To wyznanie może uczynić wiele dobra
jakowalski , jak widzę ty nawet na temat usuniętych jajnikach u Angeliny Jolie się znasz , biedny i to naprawdę ciężko chory typ z ciebie. -
.....ja zwykle produkujesz tylko totalne chore bzdury . -
Re:Zawód miłosny przyczyną tragedii?
Widzę ze w Polsce mamy jasnowidzów , oni wszystko wiedzą ...... -
Re:Codzienne życie muzułmanina
Islam jest wspaniałą religią, a dlaczego bo na przykład za zdradę małżeńską nie facet będzie ukarany tylko kobieta. Złodziejowi się rękę albo nogę ucina. -
Herstoryk w bajki przestałem wieżyc jak skończyłem 5 lat :)))))) -
Herstoryk "przedstawi czterech świadków", a jak ich nie ma to.... [Koran 24:6] ..."A ci, którzy oskarżają swoje żony, a nie mają świadków oprócz siebie samych, złożą przed Bogiem czterokrotne świadectwo, iż są prawdomówni" ........... no, no.. jak się chce jej pozbyć to przysięgnie wszystko. -
Re:UE powinna jak najszybciej zareagować na dramat imigrantów na morzu
piotr3005 "Nikt nie zadał sobie pytanie dlaczego emigranci nie wybierają za cel np. Arabię Saudyjska czy Emiraty gdzie jest tyle pieniędzy" ....oni chcą tylko wykształconych ludzi , którzy tez chcą na nich pracować , a poza tym Palestyńczyków tam tak chętnie widzą jak i w Kuwejcie. Pozostaje tylko Europa ( Szwecja albo Niemcy ) tam dają najwięcej zasiłku. -
Re:Katastrofa na Morzu Śródziemnym: mogło utonąć nawet 700 imigrantów z Libii
michrich przyznam Ci 100% racje. -
Re:Komisja Europejska chce narzucić obowiązek przyjmowania imigrantów
jestem za przyjęciem do Polski muzułmanów , ale dlaczego tylko 2000? Wypada się przyjąć co najmniej 100000. -
tylko zapomniałeś napisać ze próbowałeś się na AZYL załapać , ale jakoś ci się nie udało. W każdym państwie składałeś prosiłeś o azyl ...... i przestań kłamać, "panie profesorze" :)))))))) -
Re:Czy Polska powinna zrezygnować z własnej waluty
.......no widzisz na pochodzenie się nie zapalenie, azylu ci nie dali. Ale pouczasz innych . -
"nie zapalenie" ...........miało być załapałeś -
"zresztą rodem z Bawarii, odmówiła podpisania Volkslisty"..... aha z Bawarii i musieli podpisać Volkslistę, :))))))) to jakiej rasy był ten pies? -
jakowalski ty kłamiesz , składałeś wszędzie o azyl , tyko tobie go nie dali , a dzisiaj gardzisz uciekinierami którzy za lepszym życiem przyjeżdżają do Europy -
Re:CBOS: 35 proc. młodych Polaków rozważa emigrację
Leszek z Portugalii , stała się Polska za droga dla ciebie ? "panie profesorze" :)))))) Australia prać widocznie za niską rentę? :))))))) -
...jakie kwalifikacje? nawet w Polsce nie chcą uznać ich tobie , bo są takie dobre? :)))))))) lepszego dowcipu nie słyszałem. A z twoimi kwalifikacjami siedzisz teraz w Portugalii :))))) -
Re:Specjalne studia tylko dla zdolnych
od kiedy to jakowalski jest profesorem i gdzie ? :)))) -
Re:Irlandczycy poparli w referendum małżeństwa jednopłciowe
wiemy już bo chwaliłeś się jakowalski , ze w Portugalii dostajesz większe zasiłki jak w Polsce. -
Re:Polskie piekło podatkowe
Przecie "jakowalski" 'nadaje' z Portugalii......... a do Polski wciąż ma jakieś żale, dziwne? -
Re:Naukowcy wyszli na ulice w Czarnej Procesji. Ten wybuch wisiał w powietrzu
Z kim kolega chce dyskutować? jakowalski przecież steaktartartar k.a.g.a.n, e.k.o.n.om, b.a.d.n.i.c.k, l.e.c.h k.e.l.l.e.r, pierwszy troll blogów i forum “Polityki”. -
Re:Które kraje najlepiej zniosą zmiany klimatu – a które najgorzej
......więcej samochodów i plastiku oznacza więcej CO2. Najpierw poumierają zwierzęta, drzewa ( dzieje się), a na samym końcu przyjdzie kolej na nas. -
Re:Polskie piekło podatkowe
@Fragless, szkoda czasu , sam widzisz z kim masz do czynienia.. "człowieka" który "wszystko wie i wszędzie był" :))) -
Re:Porozumienie z Grecją niby jest, ale niesmak pozostanie na długo
@ Ciekawy kraj, jakowalski nie studiował w RFN , on próbował załapać się tam na azyl . -
Re:Apel Palestyńczyka do Polaków
"Widać dla szanownego komentatora liczą się jednak tylko ofiary wśród "Naszych". Pewien niedoszły palestyński zamachowiec-samobójca w odpowiedzi na pytanie czemu on i jego rodacy używają takich drastycznych metod odparł - "no cóż, nie mamy czołgów, samolotów, rakiet, helikopter ..... bo za mordowanie Żydów dostają dożywotnie renty od tak zwanego rządu Palestyńskiego, a te pieniądze płaci im EU i jest to tak zwana pomoc humanitarna z naszych podatków. -
Re:Największe zagrożenia świata oczami obywateli
jak widać faszyści w Polsce nadal działają -
Re:Chiny walczą z kościołami i chrześcijańskimi symbolami wiary
"Natomiast buddyzm w Azji jest, wbrew temu co się o nim sądzi w Europie, religią agresywną, czasem nawet bardziej agresywną niż Islam" :)))))))) .....no, no jak zwykle ty wszystko wiesz czytelniku stron Wikipedii. -
no, no....:) tylko co było w Bangladesz z mniejszością buddyjską , islamistyczne Milicje stosowały "etnicznego czyszczenia ", Afganistan ? Indonesia? ......itp i itd najpierw się doinformuj a później pisz -
Re:Na inwestycjach w złoto też można stracić
zlituj się, zmień hobby jakowaliski , -
Re:Na inwestycjach w złoto też można stracić
.............to nie moje hobby , za to ty piszesz za 30. -
"profesorze" :)))))))))))) tak trzymaj i pisz dalej twoje monologi :)))))))) -
Re:Czy atom się nam jeszcze opłaca?
wytłumaczę ci znaczenie słowa wszyto: "weil ArschlochArschloch bleibt" zrozumiałeś ? -
Re:Czy grozi nam blackout?
Lech Keller-Krawczyk ( doktor filozofii, a więc prawdziwy naukowiec) jest super znawcą energii atomowej ,polecam go. -
jakowalski " anatomiczne urządzenia " ..... co to jest? Wiem ze masz blackout i to porządnie. 2. Nie myl energii atomowej z jądrową. ........... Kernenergie, Atomenergie, mogę i tak to nazwać jak chcesz :))) .... tak się starałeś Polskę sprzedać i nic ci nie pomogło, azylu ci nie dali. -
Portugalia , bo znowu nie będziesz wiedział co to znaczy -
Re:Brakuje prądu? Zamknijmy biurowce!
jakowalski for President, Please!!!!! :)))))) -
Re:Jak Kalifornia rozwiązuje problemy tych, którzy nie mają gdzie mieszkać
jakowalski/badnik Najlepszy to ty jesteś w pouczaniu innych :)))))) jak zwykle ty wiesz wszystko. -
o chemie i fizyce mam więcej pojęcia jak ty , "filozofie". Poczytaj sobie w Wikipedii co to jest Atomenergie/Kernenergie ........ może zrozumiesz , ale wątpię . http://www.atomkraftwerk.biz/Kernenergie-Atomenergie.html :))))) Propozycja dla ciebie: zostań przy filozofii , i zmień hobby. -
Re:Polska gospodarka zwolniła w II kwartale. To źle? Niekoniecznie
jakowalski znowu pouczasz innych :) -
Re:Chiny już nie są szybko rosnącym kolosem
jakowalski jest nie tylko ekonomistą, jest tez filozofem, politykiem , chemikiem, fizykiem, ginekologiem itd, znawcą każdej materii -
Re:Genetyka ma wielką przyszłość, ale nie u nas
Krycha 2451 szkoda czasu , on wie wszystko lepiej i każdego poucza