Recenzja książki: Andrzej Łomanowski i in., "Smak Rosji. Zakąski do wódki"

Wyższa szkoła zakąszania
Czy wiedzieliście, że dopiero po śmierci Lenina zniesiono w ZSRR prohibicję?

Żaden inny znany mi pisarz prócz Antoniego Czechowa nie potrafił sprawić, bym poczuł się głodny i natychmiast ruszył do lodówki po wymyślne smakołyki. Miał on i ma nadal nie tylko wielu miłośników swej prozy czy dramatów, ale i – jak się okazuje - uczniów. Ukazała się właśnie na rynku książka zatytułowana „Smak Rosji”. Smakowite dziełko zawiera ponad sto przepisów wybranych przez Małgorzatę Mierzwę i Genowefę Wołkanowską, które poprzedzone są obszernym wstępem pióra znanego dziennikarza Andrzeja Łomanowskiego.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną