Recenzja książki: Michael Pollan, "W obronie jedzenia. Manifest wszystkożerców"

Jedzcie bez poczucia winy
Ta książka zbulwersowała zarówno środowisko dietetyków, jaki i amerykańskich konsumentów.
Michael Pollan, 'W obronie jedzenia. Manifest wszystkożerców' - okładka książki
materiały prasowe

Michael Pollan, "W obronie jedzenia. Manifest wszystkożerców" - okładka książki

Amerykański dziennikarz specjalizujący się w tematyce żywienia i produkcji żywności, Michael Pollan, pracujący w „The New York Times Magazine”, jest autorem kilku bestsellerowych książek właśnie z tej dziedziny. Jego publikacje często bulwersują środowisko dietetyków, ale także i amerykańskich konsumentów.
Od dwóch lat na liście najpoczytniejszych książek w USA firmowanych przez NYT figuruje jego ostatnie dzieło: „W obronie jedzenie. Manifest wszystkożercy”.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną