Recenzja książki: Elena Kostioukovitch, "Sekrety włoskiej kuchni"

Tkliwe uczucie do kotleta
Coś dla amatorów rozmów o kotlecie i jego związkach z kulturą wysoką oraz polityką. (Z przedmową Umberto Eco!)

Kto nie rozumie wagi tego tytułu, niech na tym zakończy lekturę. Do wspólnego roztrząsania wielu zagadnień poruszonych w polecanej dziś książce zapraszam miłośników dobrego jedzenia, win, ucztowania w doborowym gronie i – przede wszystkim – amatorów rozmów o kotlecie, jego historii i związkach z kulturą wysoką. A także, co oczywiste, i z polityką.

Te myśli nasunęło mi spotkanie z książką, o jakiej marzyłem jako autor poruszający się w tej samej tematyce co i Elena Kostioukovitch, autorka wspaniałej książki „Sekrety włoskiej kuchni” (nawiasem mówiąc, tytuł oryginału „Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu?

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną