Recenzja książki: Piotr Adamczewski, "Tańce wokół stołu czyli polskie tradycje kulinarne"

Dużo dla ducha, sporo dla ciała
Raj dla rozmiłowanego w anegdotach inteligenckiego podniebienia.
materiały prasowe

Muszę przyznać, że Piotr Adamczewski swoją wiedzą i niebywałą erudycją (słucham jego audycji w radiu TOK FM) wciąż mnie zadziwia. I gdy sięgnąłem po najnowszą jego książkę „Tańce wokół stołu”, znów mnie mile zaskoczył.

Skąd, u diabła, aż tyle ciekawych rzeczy wie na temat pospolitych na pozór warzyw i przypraw? Gdy wprost go to zapytałem, wzruszył ramionami i poinformował, że podczas pisania książek więcej spędza czasu w bibliotekach na poszukiwaniu ciekawostek na temat kulinariów, choć najwięcej frajdy sprawia mu gotowanie i smakowanie (czego po nim akurat nie widać.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną