Recenzja książki: Błażej Brzostek, "PRL na widelcu"

Gdzie się podział Centralny Zarząd Przemysłu Gastronomicznego?
Książka, która powinna zrobić furorę wśród tak zawodowych badaczy, jak i szerokiego kręgu czytelników.
materiały prasowe

Historyk, autor nagradzanych książek z dziedziny dziejów najnowszych (Nagroda Historyczna „Polityki” za „Za progiem. Codzienność w przestrzeni publicznej Warszawy 1955 – 1970”), Błażej Brzostek, wydał książkę, która powinna zrobić furorę wśród tak zawodowych badaczy, jak i szerokiego kręgu czytelników. Dla historyków będzie ona nieocenionym źródłem dziejów żywienia i obyczajów Polski drugiej połowy ubiegłego wieku.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną